Ta vara på maten

Tisdag den 17 maj



Ikväll blev det  en middag på rester - pyttipanna av söndagens grillade rostbiff och gårdagens mandelpotatis, tillsammans med lite lök, kryddor, senap och ett stekt ägg fick vi en riktigt bra middag.

Jag måste bli mycket bättre på att ta till vara rester vi slänger alldeles för mycket mat här hemma.

Hushållen slänger cirka 56 kilo fullt ätbara livsmedel per person och år, enligt en sammanställning från Livsmedelsverket. Detta svinn leder till stora kostnader för konsumenterna och en helt onödig miljö- och klimatpåverkan.  
Mellan 10 och 20 procent av alla inköpta livsmedel slängs helt i onödan, eftersom de hade kunnat ätas om de hanterats annorlunda. Detta svinn kostar ett genomsnittligt hushåll uppskattningsvis 5 300 kronor om året, motsvarande kostnaden för en hel månads inköp av livsmedel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0