Tunnbröds middag

Söndag den 28 feb

Kvällens middag blev mitt nybakade tunnbröd med pressad potatis, rökt makrill, ägg, rödlök, gräddfil och sallad.
Nästan lika gott som sill mackan vid Kåseberga på sommaren


Emmas limpa

blir det flera sorters bröd, det är ju så roligt att få pyssla och testa sig fram.
När jag var och handlade för att baka tunnbrödet hittade jag en nötmix som jag tänkte testa att ha i ett bröd.
Gillar att baka grova bröd med frukt och nötter som håller lite längre jämfört med vitt bröd. Perfekt att sedan äta med skinka
Detta brödet brukar jag göra med torkade aprikoser och skållade mandlar men idag blev som sagt en ny variant.


Recept:
Emmas limpa

1 limpa
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solroskärnor
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl nötter
1 dl frukt

1. Blanda fil och sirap och sedan de torra ingredienserna, sis nötter och frukt.
2. Häll den rätt så lösa degen i en smord form
3. Strö lite mannagryn över brödet
4. Grädda i 80-90 min i 175 grader


Nöt & frukt blandning med chasewnötter, mandel, sultanrussin, macadaminötter, gojibär



 


Tunnbröd

Söndag den 28 feb

Har länge varit sugen på att baka tunnbröd och idag gjorde jag slag i saken.
Mycket enkel och snabb bakning och resultatet är godast att äta direkt.

Jag använde min baksten när jag gjorde dessa och blev nöjd med resultatet. Receptet kommer självfallet här.

 

Recept
Blir ca 22 st kakor

5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
3 1/2 dl rågsikt
3 1/2 dl kornmjöl
3 dl vetemjöl


1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och mjöl.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa. Forma den på mjölat bakbord till en längd och dela den i 22 bitar. Forma dem till runda bullar och låt dem ligga under bakduk.
4. Mjöla bakbordet rikligt. Kavla ut en bulle i taget utan att knåda den först. Kavla först ut den med rundkavel eller slätkavel till en tunn rund kaka.
5.Vänd och mjöla den under utkavlingen. Kavla sedan med kruskavel tills kakan är väl naggad.
6. Lägg kakorna två och två på heta plåtar.
7. Grädda dem efter hand i mitten av ugnen 4-5 min i 250 grader. Passa brödet så det inte blir bränt.
8.
Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i en burk med lock.

 


Härlig kombination

Söndag den 28 feb

Började dagen med lite kondition och ett pump pass på Sats Stadshagen skön söndags träning.
Skönt att ha någon som sa vad jag skulle göra då jag inte kände att jag hade disciplin att köra själv idag.
Gårdagens massage kändes i kroppen så det var skönt att få pumpa på och sträcka ut musklerna lite extra efter passet.



Efter att vi båda tränat åkte vi till Lux dessrt & choklad på lilla Essingen för att köpa deras semlor som de gör iordning på beställning. Mycket goda var dessa semlor :)






Väl värt ett besök under helgen - http://www.luxdessertochchoklad.com/

Superjuice

Söndag den 27 feb

Jag har tidigare testat Paulúns superjuice med smak av hallon & granatäpple och skrev då att den mest smakade saft och att jag saknade fruktköttet.
Imorse testade jag den andra smaken blåbar & aci och den var riktigt god och kommer absolut att köpas igen.
Frisk smak av både blåbär och lite vinbär gjorde skäl för sitt namn superjuice!

http://produkter.pauluns.se/eway/default.aspx?pid=273&trg=Content_5762&Main_5749=5762&Content_5762=5777:0:10,2463:1:0:0:::0:0






 Smaken med hallon & granatäpple får tummen ner.

Välbehövd massage

Lördag den 27 feb

Dagens spinning pass var en riktigt genom körare tanken på att 50 min massage på Centralbadet väntade gjorde att mjölksyran gärna fick kännas. Gillar upplägget med pyramid träning och de långa 5 min intervallerna och motstånd istället för super snabb cykling.

Massagen på var helt fantastisk hon tog i ordentligt så jag blev ordentligt knådad kanske inte så skönt när hon höll på men efter var min kropp glad. Borde verkligen göra detta oftare men kommer nog inte att gå tillbaka till Centralbadet då jag inte gillar miljön. Jag vill inte höra ljud ifrån badet eller samtal ifrån de andra behandlings rummen när jag betalar 650 kr för en massage, de ska vara tyst eller spa musik.
Efter våra behandlingar gick vi en sväng på stan och ikväll blev det takeaway sushi ifrån stans bästa sushi, Ropppongi på Hantverkargatan.


 Centralbadet dagens ljus i detta regniga vinterväder



Skulle kunna äta Roppongis suchi 7 dagar i veckan, mums

Morgon kaffe

Lördag den 27 feb

I love mitt morgon kaffe med extra mycket skum tillsammans med dagens tidning och känslan av att det är helg.



Ska snart iväg på ett intervall pass spinning det blir långa intervaller som körs i en pyramid 5min, 4 min,3 min , 1 min och sedan tillbaka 1 min , 2 min osv tufft och effektivt precis min melodi.

Jag har i em bokat varsin massage åt mig och Håkan på Centralbadet för att lyxa till helgen lite.


Jag har fått chansen

Fredag den 26 feb

....nästa lördag åker jag till Bangkok för en veckas utbildning tillsammans med 20 andra kollegor runt om i världen som också blivit utvalda. Jag är ensam från Europa förutom 2 chefer ifrån London resten kommer ifrån tex Mumbai och Australien.
En vecka full av jobb men en otrolig möjlighet till utbildning, nätverkande, inspiration och kunskap som jag kan ta hem till mina kollegor.

Utbildningen är måndag till fredag och jag stannar sedan kvar till söndag för att se mig omkring i Bangkok som jag aldrig tidigare besökt. Lite pirrigt att semestra själv men jösses vilken möjlighet detta är :)

Behöver jag säga att jag är sjukt glad över att lilla jag fått chansen...

Bilder på Bangkok

Snart i glassboxen

Fredag den 26 feb

Idag testar Metro några av årets nyheter ifrån GB, Cornettos bröllopsstrut och Magnum glassarna får högst betyg.
Min personliga favorit och tips är Solero Pineapple som är riktigt frisk och sommrig i smaken.
Håll ut snart finns dessa smarriga glassar i din butiks glassbox.

Har du inte besökt GBs nostalgi sida så gör det :)
http://www.gb.se/nostalgi.asp



Vitaminwater

Torsdag den 25 feb

Testade Vitaminwater idag i ”Destination glaceau vitaminwater” butiken på Grev Turegatan.
I butiken får du helt gratis testa de olika smakerna Glacéau vitaminwater.
Tanken med butiken är att det ska vara ett skönt ställe att hänga på för att släcka törsten och få en vitamininjektion, men också att det ska vara en inspirerande plats där du hittar spännande och roliga saker som till exempel djs, livespelningar, yoga, filmvisningar, mode och konstutställningar.
Produkten har lanserats i Sverige helt utan köpta medier
Butiken är öppen; Måndag-lördag 11.00-17.00 fram till 12 april.




Jag testade smaken power-c drakfrukt som skulle vara bra innan träning. Varje smak är framtagen för att passa ett speciellt tilllstånd. Det räckte med några klunkar då drycken smakade mest saft föredrar vanlit vatten och vill jag ha exttra vitaminer fördrar jag vitaminpiller men helst en varierande och nyttig kost.


Koreanskt igen

Torsdag den 25 Feb

Igår kväll åt vi middag med mina föräldrar på vårt nya hak Ariang :)
Alla valde Bibimab antingen med biff eller kyckling och var väldigt nöjda. 
På fredag åker mina föräldrar till Kina de ska göra samma resa som vi gjorde för tre år sedan så vi tipsade dem lite.
De har fått resan av oss som tack för all hjälp med vårt bröllop, så det ska bli väldigt spännande att höra vad de tycker om upplägget och Kina.
Önskar dem en fantastisk semester.



Budypump 73

Torsdag den 25 feb

Hade tänkt köra själv i gymet imorse men tjejen i receptionen tyckte att jag skulle pumpa och jag var väldigt lätt övertalad och är nu väldigt glad över hennes förslag.
Det var en grym kille, Dearin som körde passet och han körde den nya releasen bodypump 73 som var super.
Jag har med andra ord haft en kanon start på morgonen så den här dagen blir bra.

Nu bovetekross gröt med, linfrön, solrsoskärnor, kanel och keso. Två ägg kaffe och juice :)


Värmande gröt

Onsdag den 24 feb

Fick vänta på bussen i 30 min imorse brrr vad kallt det var.
Väl framme på jobbet blev det en ny gröt som var riktigt god jag toppade den även med banan och lite honung och sedan havredryck.

Branflakes och dinkelgröt
1 portion
0,75 dl dinkelflingor
1 dl branflakes
1 tsk psylliumfrön
1 krm salt
2- 2,5 dl vatten

Snabb leverans

Tisdag den 23 feb

Världens snabbaste leverans...mina MBT skor levererades till jobbet redan idag :)
Har gått omkring på kontoret med dem och körde ståbord på em lite vingligt men jag kände av i benen när dagen var slut så det känns redan som ett bra köp. Instuktionen var att endast gå i dem ca 40 min första dagen.

Flera kollegor blev sugna på att höra mer om MBT skorna så jag har bjudit in Henrika från www.walkaroundstockholm.se till vårt kontor för en dragning och möjlighet att köpa ett par pjuck för de som vill.

Det lär dröja innan jag kan ge mig ut på en långpromenad i skorna med tanke på snön så just nu får de bli att ha dem på jobbet. Perfekt att höja skrivbordet till ståbord och balansera lite.

Walk Orange

MBT är ett dokumenterat effektivt sätt att förebygga och lindra smärtor i rygg, höfter, knän etc. och är klassat som medicinskt träningsredskap enligt EU´s normer.
MBT används till vardags, vid rehabilitering och inom idrott:
Till vardags istället för vanliga skor, både i arbetet och på fritiden för att forma, skydda och bygga upp kroppen.

Inom sport och idrott för att förebygga skador, förbättra prestationen och ger snabbare återhämtning efter träningspassen.



























Crossfit morgon

Tisdag den 23 feb

Imorse var det Crossfit på Aftonbladets träning, grymt rolig och effektiv träning.
Vi körde 4 st övningar efter varandra i en pyramid först 10 st övningar sen 9 st osv under 8 min sedan en vila för att avsluta med tre andra övningar.

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. 
Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min

Funderar på att köra ett crossfit pass imorgon kväll på Balance.

Efter träningen var det som vanligt frukost som idag även innehöll en föreläsning om MTB skor och dess fördelar.
Jag ställde en massa frågor ang min skada i vaden och vad ett par MTB skor skulle kunna göra för effekt...slutade med att vi fick 20% rabatt och att jag köpte mig ett par.
Känns som om jag inte har någonting att förlora när det gäller min vad.


Härlig start i kylan

Måndag den 22 feb

Måndag med strålande sol, klar blå himmel och massor av snö och första mötet på Sturebadet kan det bli bättre?
Morgonpigg som jag är så föredrar jag morgon möten framför sressiga luncher så idag blev det just frukost på Sturebadet.
Fruktsallad med yoghurt, ägg, skinka, keso, juice och kaffe och trevligt frukost sällskap och givande möte.

Nu drar vi igång ännu en bra vecka !!!

 


Svettig spinning

Söndag den 21 Feb

Shit vilket spinning pass det blev idag körde för Lie på Stadshagen, ett pass som är sten tufft men blev extra tufft då vi triggade varandra ordentligt idag. Har man en kompis på cykeln brevid som man kan köra med kan man ta ut sig lite extra, trigga varandra att lägga på lite mer än instruktören säger och spinna loss i de snabba intervallerna. Tack Stina för ett kanon pass idag :)

I veckan kom det nya nummret av " Aktiv träning" som bla hade ett repotage om funktionella prylar för spinning.
De tipsade bla om speciella tvättmedel som är anpassade för mycket svettiga kläder dvs de klarar av att få bort svettlukten mer effektivt jämfört med vanliga tvättmedel. Produkter som Nikwax och Basewash rekommenderades. Mitt problem är att mina svettiga kläder ofta får ligga blöta under dagen i en påse i träningsväskan då jag oftast kör på morgonen och vissa material luktar mer än andra.

Lite sugen på ett par nya cykelskor gärna de med ett klicklåsning överst som gör att man kan dra åt skon lite extra. I tidningen fanns det ett par från Specialized för 1099 kr samma märke som jag har idag.


  


Skönt att nu få söndags slappa lite i soffan, mysigt när snön ligger på fönsterblecket och man får tända lite ljus.


Barnkalas och Bimbap

Lördag den 20 feb

Hipp hipp hurra för Olivia Kelme som fyller 4 år idag.
Hon ställde till med ett riktigt barnkalas med mycket folk och massor av gosaker. Mysigt att få fika med vänner och bekanta på lördags em.

Ikväll blev det en favorit i repris till middag nämligen Bimbap på Areang så himla mumsigt.
Var tvungen att kolla efter recept och hittade ett ifrån Leila Lindholm. Tror nog att det får bli ett besök till den asiatiska matbitiken på St Eriksgatan imorgon.

Kyckling bimbap
6 pers

Kyckling:
900 g kycklinglårfilé
1 msk flytande honung
0.5 dl japansk soja
3 st klyftor vitlök
Ris:
5 dl japanskt sushiris
1 dl japansk risvinäger
0.5 dl socker
1 tsk salt
Koreansk gurka:
2 st gurkor
1.5 tsk salt
2 msk japansk risvinäger
1 msk socker
1 st mild röd chili
Marinerade groddar:
500 g böngroddar
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja                                                       
Tillbehör:
6 st ägg
6 st morötter
1 ask solroskott
4 msk rostade sesamfrön
Stark chilipasta (Chilisås med vitlök)

1. Spola riset i en bunke med vatten i 20 minuter och låt det svälla i kyl i minst 2 timmar.
2. Koka upp socker, risvinäger och vatten.
3. Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin, salta och låt den vattnas ur i cirka 15 minuter.
4. Riv morötterna grovt och salta lätt.
5. Krama överflödigt vatten ur gurkan, och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
6. Blanchera (koka i cirka 15 sekunder) böngroddarna i ett saltat vatten, häll av och smaksätt med soja, sesamolja och lite salt.
7. Koka riset i riskokare med 3 dl vatten, låt det sedan stå på värmehållning i 20 minuter utan att lyfta på locket och dra åt sig ångan.
8. Blanda och smaksätt riset med socker och vinägerblandningen, i en glas- eller träskål och håll det varmt.
9. Marinera kycklingen i honung, soja, och riven vitlök.
10. Grilla eller stek kycklingen, låt den vila i 5 minuter innan du skivar upp den.
11. Stek ägget med öppen gula, strö över sesamfrön.
12. Lägg riset i botten av stor djup skål, fördela alla grönsaker i små högar på riset och lägg ägget på toppen.

Tips: Man kan gärna förbereda och göra koreansk gurka och groddar dagen innan om man vill. Rostar sesamfrön gör man enklast i en torr kastrull.


Frukost i snön

Lördag den 20 feb

Mysigt att vakna när snön faller vit utanför fönstret och sedan i lugn och ro får äta sin frukost.
Kan presentera en ny gröt favorit Frebacos havre & quino gröt som jag blandade i protein pulver med jordgubbsmak, linfrön, solrosfrön och självfallet kanel :) Hällde sedan på havredryck+.
Nu är jag riktigt laddad för att köra ett intervall pass spinning på Fridhemsplan, det har lovats lite längre intervaller idag och ny musik.
Kan säga att mitt benpass igår har satt sina spår i baksida lår men framförallt i häcken så lite trampande på cykeln kommer nog att sitta fint.

Efter träningen blir det kalas för lilla Olivia i Vasastan vilket ska bli mycket trevligt, Jag har köpt en munkjacka i igrå samet med hello Kitty  på.

  

Asiatisk biffsallad med mango, chili och limedressening

Fredag den 19 Feb

Ikväll fixade Håkan middagen han gillar inte att vara i köket så jag var förväntansfull.
Efter lite dramatik då brandvarnaren satte igång när köttet skulle stekas bjöds det på ett fantastiskt resultat.

Det blev Melker Anderssons "Asiatiska biffsallad", har ätit den flera gånger på hans restaurang "Kungsholmen" och jag måste säga att Håkan lyckades precis lika bra som Melker.

Receptet kommer här:
Asiatisk biffsallad med mango, chili och limedressening
4 port

200 g lövbiff
1 huvud isbergssallad
1 st morot
1 st rättika
1 st Pak Choy
1 st mango
1 st salladslök
1 st chili finhackad
färsk koriander
färsk mynta
2 msk jordnötter grovhackade

Dressing
3 msk fisksås
3 st lime , saften
2 msk soja


1. Salta och peppra biffen. Stek eller grilla den och låt den kallna.
2. Skölj isbergssallaten och bryt den i bitar.
3. Skala och strimla morot och rättika. Strimla pak choy. Skiva mango och salladslök tunt. Hacka chilin.
4. Plocka bladen av koriander och mynta och grovhacka dem.
5. Skär biffen i tunna skivor.
6. Vispa samman dressingen. Blanda den med sallat, grönsaker och kryddor.
Toppa med biff och jordnötter.



Vilken gröt är du?

Fredag den 19 Feb

Mera snö....imorse när jag kom ut möttes jag av ännu mera snö och tydligen ska det komma ämmu mer under helgen.




Efter ett ordentligt ben pass på morgonen blev det Axas råggy gröt till frukost toppad med keso och havremjölk, två kokta ägg och en stor kaffe.
Har inte kört ett pass med fokus på ben på mycket länge så det var kul att få trycka på lite.  Jag blandade övningar med friavikter, boll och maskiner totalt 6 olika övningar.

Tps - gör Axas gröt test för att se vilken gröt du är.   http://194.17.179.41/lantmannen/grot/

Axas råggy gröt
2 portioner

2 dl AXA Rågflingor
1 msk linfrö
4-5 dl vatten
1 krm salt
½ dl torkad frukt, t ex aprikoser eller fikon, klippt i mindre bitar
½ dl hackade hasselnötter eller mandel.
Till servering: Mjölk eller yoghurt och skivad apelsin.

Blanda rågflingor, linfrö, vatten och salt i en kastrull.Koka upp och låt sjuda i 3-5 min. Rör om då och då. Tillsätt den torkade frukten. servera med mjölk, skivad apelsin och hackade nötter eller mandel. hur gott som helst!


Inspiration

Torsdag den 18 februari

Har haft en inspirerande dag, frukost seminarium om "Affärs nyttan med sociala medier" och en presentation av den nya tjänsten Pixboom på em. Pixboom gör publicerade bilder till annonsyta,möjligt att koppla en web-butik direkt till de bilder som påverkar och inspirerar köparna.

Dagens träning blev ett spinning pass med Therese ett 45 min pass där hon lyckades köra ordentligt slut på mina ben. Gillar hennes 45 min pass då många andra instuktörer inte kör fullt på de kortare passen men här vet man att det är full energi och man känner sig nöjd efter.


Fick ett härligt recept ifrån Hanna-Sofia som jobbar på www.recept.nu som jag ska testa till helgen.

Släta bullar
0.5 paket jäst
2.5 dl mjölk
0.75 dl rapsolja
1 krm salt
0.5 dl socker
1 tsk kardemumma
7 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke. Värm olja och mjölk till 37 grader och häll över. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, kardemumma, socker och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30-40 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda de lätt. Forma små runda bollar och lägg på plåt. Degen räcker till runt 20 minisemlor. Låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter eller till dess att de ser klara ut. Låt svalna under bakduk.


Hanna-Sofia tog lite mer kardemumma och strösslade dem med pärlsocker. Urenkelt recept men såå gott, knåda inte så mycket, då blir de jättesaftiga.


  Ska försöka få lika fina bullar :)

Bio mys

Tisdag den 16 feb

Snart är det dax för bio tillsammans med Muchi vi ska se "En enda man" som har premiär på fredag.
Efter en hektisk dag kan det inte bli bättre - bio, popcorn och Muchi.

Filmen utspelar sig i Los Angeles 1962, underkulmen av Kubakrisen, och är berättelsen om George Falconer, en brittisk collegelärare som kämpar för att finna meningen med livet efter att Jim, hans partner sedan lång tid tillbaka, gått bort. George lever i det förflutna och har svårt att tro på framtiden och vi får följa honom under en dag i livet, en dag då möten och en serie händelser ledertill att hanmåste bestämma sig för om han tycker att det faktiskt finns någon mening med livet.

Modeskaparen Tom Fords debutfilm A SINGLE MAN belönades med priset för Bästa skådespelare (Colin Firth) vid filmfestivalen i Venedig 2009. Filmen var även nominerad till Guldlejonet för Bästa film.


Roast på Berns

Onsdag den 17 feb

Var lite trött imorse även om det inte blev så sent och stökigt igår kväll då Håkan och jag var och såg Roast på Berns. Håkan fick biljetter av min lillebror i julklapp så igår såg vi Ernst Billgren roastas vilket var riktigt bra.
Kul att göra saker mitt i veckan särskilt om man får skratta.

Morgones gröt var super då jag var hungrig redan när jag vaknade

Dinkelgröt
2 dl vatten
1 dl dinkelflingor
1 kryddmått kardemumma
0,5 kryddmått salt
mandel
keso
mjölk

Koka upp vattnet och häll i flingorna. koka cirka 5 minuter. Hacka mandeln.Krydda den färdiga gröten med kardemumma och salt. Servera med tillbehören.

Snabb lunch

Tisdag den 16 feb

Snabb lunch framför datorn idag, en wrap med räkor, mango, nötter, sallad och keso ifrån Lunchboden.


Söt kollega

Tisdag den 16 Feb

Min söta kollega Anna-Karin hade lagt detta fina paket på mitt skrivbord imorse som tack för att hon fick maränger av mig.



Hon har bakat dessa efter samma recept som jag använde i julas men ändrat lite i mjöl sorterna, jag lägger upp receptet igen då jag varmt rekommenerar detta.

Toppen present att ta med sig till en middag, gör ett lika snyggt paket som Anna Karin:)


Till 24 knäckebröd:
5 dl mjölk
0,5 msk honung
0.5 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel kummin
10 g färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader.
2.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

Tips: Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön och svartpeppar så blir det en ännu lyxigare karaktär på brödet.


Aftonbladet träning

Tisdag den 16 feb

Tränings morgonen med Aftonbladet på Balance bjöd idag på puls spinning. Jag brukar inte köra puls spinning klasserna på SATS då jag oftast kör med egen puls klocka men det var riktigt roligt imorse.
När du kör puls spinning ser du din och de andra deltagarnas puls på ett stor bildskärm och instruktören talar om vilken puls zon du ska ligga i. För att köra detta måse du ha koll på din maxpuls som du kan räkna ut genom att ta 220 minus din ålder. Det absolut bästa är dock att göra ett maxpuls test för att få fram din max puls.


Tanke läsare

Måndag den 15 feb


Igår var vi bjudna på middag hos Maria och Jens, så lyxigt att få gå bort på middag en söndag kväll. Vi fick jätte god mat kött och rotfrukter i ugn och smarrig såser. Till desser fick vi min absoluta favorit glass Ben & Jerrys.
Det roliga var att jag tidigare på dagen hittade eny kokbok som heter cookies & brownies"  där ett Cookie dough icecream recept finns. Då jag var sjukt sugen på riktigt god glass

När jag bodde i USA var en av veckans höjdpunkter söndagarna hos Mr vrisels glass kiosk där man hittade all underbar amerikansk glass som cookie dough och oreo cookie icecrem.
Numera finns Ben & Jerrys underbara glass i flera glasskiosker och i nästan alla butiker i större förpackningar här hemma




Här kommer det underbara glass receptet.
Tyvärr har ag ingen glass maskin men funderar på att bjuda in mig hos min glass kompis Marie som jag vet absolut inte skulle banga lite glass. (Marie har en glassmaskin)
Är man lite lat går det bra att blanda kakdegen med färdigköpt vaniljglass, men det lär bli mycket, mycket godare om du provar att göra egen glass


Cookie dough ice cream
4 port:

Kaksmet:
100 g smör
1 dl muscovadosocker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl nötter
100 g choklad

1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt mjöl och vaniljsocker. Hacka nötter och choklad och rör i det i smeten. 2.Plasta in degen och låt den vila i kylen en timme.

Glass:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

1.Vispa ägg och socker poröst. Koka upp grädden och häll den över äggvispet, rör om väl innan du häller tillbaka det i kastrullen. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt vaniljsockret.Tyvärr har ag ingen glass maskin men funderar på att bjuda in mig hos min glass kompis Marie som jag vet absolut inte skulle banga lite glass. (Marie har en glassmaskin)
ite lat går det bra att blanda kakdegen med färdigköpt vaniljglass, men det lär bli mycket, mycket godare om du provar att göra egen glass


2.Följ sedan instruktionerna till din glassmaskin: När glassen gått klart i glassmaskinen, blanda ner bitar av kakdegen, rör om och frys i minst 2 timmar.

Utan glassmaskin: Häll krämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar. Blanda glassen med kakdegen, som ovan.


Spinning

Söndag den 14 Feb

Familjen Cedell har tränat i omgångar idag då vissa är piggare på morgonen och andra har en lite segare start,
Jag körde ett Spinning pass på Stadshagen som precis som det igår var kanon men med ett helt annat upplägg och jobbugt på ett helt annat sätt. Det fina med spinningen är att det finns så många sätt att köra ett pass på samt att alla kan vara med då mycket är upp till dig själv.

Att träna spinning är lika effektivt som att jogga eller löpträna, men är mycket skonsammare mot lederna, vilket gör att man kan träna ofta. Spinning är dessutom ett bra komplement till annan träning eftersom man tränar kondition och syreupptagningsförmåga. Spinningens effektivitet grundar sig på användning av lår- och de stora stjärtmusklerna dvs. kroppens största muskelgrupper. Det här betyder också att hjärtat och blodcirkulationen får arbeta mycket, vilket resulterar i att konditionen förbättras snabbt och att kaloriförbrukningen blir mycket hög.

Nu ska vi åka och stor handla inför veckan och sedan ett besök till Uppsala för en middag hemma hos Maria och Jens vilket känns som en riktigt bra avslutning på helgen

Frysa med stil

Söndag den 14 feb

Happy valentine säger man väl idag, är ingen större firare av denna dagen och vill inte ha någon present eller blommor bara för att kalendern säger det. Nej spontana överraskningar och egna dagar är min melodi.

Vi började dagen med en lång frukost i soffan jag testade att göra pocherade ägg istället för att alltid äta kokta ägg. Min pochering blev ok men slår inte vår kock på Maldiverna som fixade mina ägg varje morgon.
Morgon gröten blev en boveteblandning av flingor och kross, havremjölk, och keso
Tyvärr får pocheringen bara bli på helgerna då vi endast har mikro och äggkokare på jobbet ingen platta att värma på. Jag tar alltid med mig tvä kokta ägg till jobbet och fixar gröten på plats.

I veckan när jag var hos Malin på Stylelab hittade jag dessa super söta vrist värmare som en kund till henne stickat. Nu kan föken frys frysa med stil 





Super spinning

Lördag den 13 feb

Körde ett av mina favorit pass på fm Caroline Bergs intervall spinning som är ett super pass. Gillar att ha ett helt intervall pass på schemat en gång i veckan då det är kanon för konditionenen. Till våren blir det mer intervaller då tanken är att löpa mer ute.
Dagens upplägg 10 min uppvärming, 2x2 min intervall vila 1 min mellan intervallerna , 2x1,5 min intervall vila 45 sek mellan, 2x1 min intervall vila 30 sek mellan och sist 2x30 sek intervall. Vila 3 min och sedan hela programet igen som sedan avsluas med en final med 3x30 sek intervaller.
Motståndet på cykeln är betydligt högre på de korta intervallerna jämfört med de korta.

Varför är då intervaller så bra ...tränar man spinng eller löpning ett par gånger i veckan eller någon gång i månaden, så kommer det enbart ske en utveckling i början som sedan stannar av. Detta gäller särskilt löparen som springer tre gånger i veckan, förutsatt att man håller samma tempo. För om man vill öka sin snabbhet och uthållighet så måste man också påfresta kroppen mycket mer. Detta gör man mycket bra genom intervallträning. För kroppen har en försvarsmekanism som ökar syreomsättning samt musklernas styrka för att kunna stå emot en likadan påfrestning nästa gång. Om man då tränar intervall kommer kroppen göra denna sak mellan varje intervall vilket leder till väldigt bra träning.

Nästa vecka är det nytt upplägg på passet vilket kommer att innebära längre intervaller och sk pyramid träning vilket brukar vara mycket bra.
Ser fram emot att få köra dagens pass igen på måndag kväll igen



Test av semlor

Lördag den 13 feb

Igårdagens Dagens Nyheter hade det ett stort test av stadens bästa semlor. Vinnaren blev Lux som hade en utmärkt mix av alla smaker, semlan hos Lux lagas först på beställning.
Har bara ätit lunch på Lux restaurangen samt fått deras mat vid ett bröllop som var en fantastisk mat upplevelse men aldrig besökt Lux dessert & choklad butiken.

Mitt bästa semel minne är från när jag var liten då bakade mamma små semlor som serverades med varm choklad ute. Vi fixade sittplatser på garage uppfarten och fikade tillsammans med Sjölings har aldrig ätit så goda semlor som de jag fick som liten av mamma ute i friska luften.

Vad är ditt bästa semel minne?




Recept på lite mindre semlor om du som jag inte gillar det monster semlor som oftast säljs i butiken.
40 st

50 gram jäst (för söta degar)
175 gram smör
5 dl mjölk
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl special

Fyllning:
200 gram mandelmassa
9 dl vispgrädde
3 msk socker

1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
2.Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
3.Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.
3.Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
4.Ta upp degen på bakbord och dela i 40 bitar om cirka 40 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.
5.Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.
6.Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
7.När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.
8.Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.
9.Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.
10.Fyll en spritspåse med en medelstor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla. Du kan också klicka ut grädden med en sked.
11.Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker.  

För att lyckas bra med dessa semlor tänk på att:
Använd vetemjöl med hög proteinhalt - vetemjöl special. Knåda bullarna länge, och med maskin. Jäs ordentligt - dubbel storlek! Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
Receptet kommer från www.semlor.nu


Nybakat bröd och gröt

Lördag den 13 feb

Det är någon speciellt med helg mornar när man i lugn och ro kan läsa tidningen och njuta av en lång frukost.
Om ni inte förstått det så är mitt bästa och viktigaste mål frukosten, får jag inte en ordentlig start blir det inge bra.

Imorse blev det en smörgås från mitt bröd som jag bakade igår som blev riktigt bra 2 st ägg och en gröt variant med följande

Emmas lördags gröt                            
1/4 dl hirsflingor
1 dl boveteflingor
2 dl vatten
1 msk psylliumfrön
kanel
keso
havremjölk

Nytt för mig var psylliumfröna som jag köpt för att de ska vara bra för mahen. Hela psylliumfrön går oförändrat genom kroppen. De näringsämnen som finns inne i fröet kan ej tas upp utan endast de gelbildande fibrerna är verksamma

Bovetebröd med nötter och torkad frukt

Fredag den 11 feb

Var ju bara tvungen att testa ett bröd som jag hittade i min nya kokbok. Nu doftar det härligt nybakat bröd i hela lägenheten.

Bovetebröd med nötter och torkad frukt
1 limpa

4 dl dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
2 msk honung
4 1/2 dl naturell yoghurt
1 msk blandade frön tex pumpafrön och solrosfrön

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Riv äpple grovt och aprilkoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple, och aprikoser.
4. Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön havregryn.
5. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.





Skrev tidigare i veckan om kanelbullarna på Saturnus och idag fick vi en leverans till jobbet. En bit av denna bullen var väldigt smarrigt till morgon kaffet

 


Dagens frukost gröt

Fredag den 11 feb

Äntligen fredag igen och idag kommer min älskling hem igen :)
Startade min dag som igår men med dubbla vantar och min päls mössa på huvudet.

I morse var det premiär för den nya gröten som verkligen var godis för min mage.
Tyvärr tog den lite längre tid att göra 15 min så det kommer nog att bl min helg gröt.

Dinkelmannagrynsgröt - 1 portion
0,5 dl dinkelmannagryn
2 dl mjölk
salt
lite rapsolja
2 hackade torkade aprikoser
1 msk frysta/färska blåbär
kanel
Häll oljan i en kastrull. Häll sedan i mjölken och salt och låt allt få ett uppkok. Vispa i dinkelmannagrynen. Sänk värmen och sjud under lock 15-20 minuter. Servera den färdiga gröten med en skvätt mjölk, hackade torkade aprikoser, blåbär och kanel.


Eko handel och nät shopping

Torsdag den 11 Feb

Var i Uppsala igår kväll hos min fantastiska vän och frisör Malin och nu är jag äntligen blond igen.
Sov så försiktigt jag kunde i natt för att vara lika fin i håret i morse och lyckades nästan :)

Började dagen med en powerwalk men fick en chock när jag kom ut fy fabian vad kallt det var ute igen...så väl hemma igen fick jag sitta en stund i trapphuset och vänta på att mina tassar skulle tina innan jag lyckades få upp låset till lägenheten. Gillar att gå på morgonen särskilt om man ska ha en presentation på fm då går jag igenom den i huvudet under promenaden utan att bli störd.
Tanken var att jag att skulle ha en presentation hos en kund på morgonen men den ställdes in under morgonen. Fick lite bonus tid som räddade andra projekt.

Handlade på "Hermans ekohandel" idag, en underbar liten butik på Tegnérgatan 3 om säljer ekologiska varor http://www.hermansekohandel.se/. Var på jakt efter dinkelmannagryn som inte fanns på Ica men fanns hos Hermans. Så imorgon bitti  ska jag testa dinkelmannagrynsgröt till frukost. På Hermans hemsida lägger de även ut bra recept till kött,fågel,fisk och vegetariska rätter.
torrvaror



Min kokbok som jag beställt hos www.bokus.se hade kommit idag "Gi Gourmet" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson fylld med goda recept med lite finess. Ska nu koka mig en stor kopp te och bläddra lite.




Imorse skulle jag fota min frukost på jobbet och lägga upp på bloggen men mina kollegor vill så gärna vara med på bild så jag fotade dem först och sen dog kameran. Här har ni mina snygga kollegor AK och Fredrik.





Målbild Stockholm halvmarathon

Onsdag den 10 feb


Vaknade med pigga ben imorse och funderade på en löprunda ute men beslöt mig för att köra löpbandet.
Känner mig själv ger jag mig ut så blir det inte en kortis utan den vanliga rundan och jag måste börja lugnt för att min vad ska fixa det.
Drömmer verkligen om att komma tillbaka till löpningens underbara värld, tanken på en vår och sommar utan löpning finns inte.

Funderar på premiärmilen 28 mars men vi får se vad vaden säger.
Premiärmilen, går på Norra Djurgården och är ett perfekt lopp för testa formen på en snabb bana inför den nya löparsäsongen

Stockholm halvmarathon 11 sept vill jag VÄLDIGT gärna springa så det är min målbild just nu.


Morgongröten blev krossatbovete med kanel, soöroskärnor, banan och keso


Maränger

Tisdag den 9 Feb

Avslutade dagen på jobbet med att skåla i champagne för att fira vinsten i världens största mediabyrå pitch :)
Livet känns så mycket bättre efter detta

Lovade att lägga ut receptet på marängerna som jag tackar Caroline för.

Carolines suveräna maränger
5 äggvitor
2 dl socker
rivet skal ifrån en citron
2 dl socker

1.Vispa 5 äggvitor så det blir riktigt hårt!
2.Vispa ner 2 dl socker och se till att det blir hårt.
3.Rör sedan ned rivet skal av en citron samt ytterligare 2 dl socker. Försiktigt.
4.Använd två teskedar och gör små maränger på bakplåtspapper. Detta brukar räcka till ca 2,5 plåt.
5.Ställ den snyggaste plåten överst av plåtarna i ugnen, för endast de får färg (de lägger du sedan överst i svissen) Sätt ugnen på 250grader. Ställ plåtarna så långt ner det går och dra av värmen helt. Öppna inte ugnsluckan förrän dagen efter.




Finns forfarande kvar smarriga maränger hemma


Fystester kl 06:45

Tisdag den 9 feb

En kaffe ifarten ifrån 7eleven sen var det dax för fys tester på Balance med Aftonbladet gänget.
Vi gör tester som sedan följs upp i juni för at se hur vi förbättrat oss efter våra tisdags pass.
Hade inte räknat med att det var tester idag men det var bara att köra :)
Testerna var löpning 2 km, jägarställning, plankan och armhävningar mina resultat blev följande efter peppande ifrån tjejerna.
Jägarställning: 6,02 min
Plankan: 6 min
Arhävningar: 53 st

Morgonen avslutades sedan med en härlig frukost ifrån Kalorie med smoothie, smörgås, fruktsallad och nötter.
Fylld av energi ifrån härliga tjejer är jag nu redo för ännu en dag :)

Balance city är verkligen ett kanon gym, rymligt och bra nya maskiner och redskap kommer säkert li ett pass där i veckan


Aftonbladet träning del 2

Måndag den 8 feb

Sista jobbet i soffan och sen  "I huvudet på Anja Pärson" på Svt, hon är en cool tjej som verkligen lever för sin sport och jäklar vilket psyke hon har. Hon kan verkligen leverera när det gäller, önskar henne lycka till i OS.

Imorgon bitti är det dax igen för träning med det tjej nätverk som jag tiillhör i regi av Aftonbladet.
Förra säsongen var kanon då var vi 12 tjejer framförallt marknadschefer på olika företag jag ensam från byrå sidan. Vi tränade tisdag mornar på Sats Zenit allt ifrån cirkel träning till boxning och yoga och avslutade varje pass med en härlig frukost och en föreläsning. Talarna på föreläsningarna har varit tex har vi fått lyssna till Michael Södermalm som är personlig coach hans ord funderade jag länge på. Besök hans site www.starkare.nu

Den här säsongen ska vi hålla till på Balance istället, kul att få testa ett tränings center och lyx att slippa släpa på hannduk och dusch saker då Balance håller med detta.
Ser fram emot säsong två då detta nätverkade varit mycket trevligt och givande.

Här kommer några bilder ifrån avslutningsdagen på säsong 1 då vi körde en tävling på Balance i Solna.
Testade då kettlebells som var grymt jobbigt men kul. Vi har fått 3 månaders fri träning på Balance så jag ska absolut testa mer kettlebells och även andra pass som Sats inte erbjuder.





Kettlebells - det nygamla träningsredskapet från Ryssland. Träning för att få  funktionellt och en stark och smidig kropp. Järnkulorna med handtag är det perfekta redskapet för att träna styrka i rörelse.
Kettlebells används i svingande övningar som ofta tränar hela kroppen samtidigt: en väldigt komplett och effektiv träningsform. Det räcker med en halvtimme för att få en ordentlig genomkörare!


Berättar mer imorgon om hur min morgon på Balance var.

 


Saturnus lunch

Måndag den 8 feb

Har haft en trevlig lunch med ett medie på Saturnus, tog en kyckling och spenatsallad som jag brukar då en är super god.
Vill man äta kanelbullar ska man genast besöka Saturnus som serverar grymt stora och goda bullar, en bulle räcker till två personer. Perfekt att köpa med sig hem till fikat.


Ny gröt


Måndag den 8 feb
Godmorgon måndag, nytt upplägg och musik på morgonens cykelpass riktigt jobbigt då det var mer långa backar jämfört med tidigare. Var riktigt trött i benen som inte riktigt ville så mycket som jag.
Alltid lite klurigt att läga upp passet när det är nytt och lätt att köra slut eller mesa men jag gillade upplägget och kör det gärna igen. Kroppen lär sig lätt ett pass så därför gillar jag när instruktören byter upplägg efter några veckor.

Imorse blev det en helt ny gröt variant med hirsflingor som jag hittade i hyllan igår när jag handlade.
Min måndagsgröt

1 dl hirsflingor
3 dl vatten
1 msk linfrön
1 skopa protein pulver
Kanel
Havremjölk

Inte lika god so favoriten med krossat bovete men lite förändring gillar vi :)



Testa nytt

Söndag den 7 feb

På helgerna brukar jag dricka Brämhults juice till min frukost gärna den med smaken blodgrape och apelsin men imorse testade jag Pauluns superjuice med smak av hallon och grantäpple.
Tyvärr ingen juice jag kan rekommendera den smakade saft jag saknade fruktköttet som du får i Brämhults juicen



Fick tips om en ny kokbok som jag nu ska spana efter på nätet och kanske beställa lite ny inspiration gillar vi.
Nu ska jag ut och njuta av solen som äntligen hittat till Stockholm och samla energi till att ev köra lite bikram yoga till kvällen. Vore en suverän avslutning på helgen.


Söndags luft i solen :)



Tjejmingel

Söndag den 7 feb

Igår var det en riktig fixar dag så jag fann inte tid till att blogga utan fixade ett tjejmingel för 9 tjejer.
Började dagen igår redan kl 7:00 tog en härlig promenad och hängde på låstet hos Fabrice för att köpa deras snygga smör och en surdegsbaguette.
Hemma igen fixade jag omgång två i min egen surdeg till de baguetter jag tänkte bjuda på till kvällen.

Tog en sväng till Sats för ett styrkepass som blev en ordentlig omgång för ryggen med 5 olika övningar och sedan triceps  3 övningar och 3 för axlar, hittade ett pass som min PT tog fram till mig i juli som var riktigt bra.

Hemma igen blev det ett riktigt race inför kvällen med matlagning, bakning och städning men jag älskar att få fixa och dona inför en middag så jag hade riktigt roligt.
Jag bjöd min gäster först på skumpa och två sorters tilltugg samt en egen nötmix.

      

Nötmix med rostade hasselnötter, solrsos och pumpakärnor rostade samt sultanrussin och M&M mandel, gott och lite annorlunda till skumpan.
Tilltugg med fikon, bredbar chevrè och serano skinka och ett annat med surdegsbagutte rostad i lite olja som jag bredde philadelphiaost med lite tryffeloja i och la sedan på en salami skiva.

Sen bjöd jag på Fannys örtkyckling allt i ett ifrån kokboken "Under Valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström och en sallad ifrån samma bok med chevrè, rostade pinjenötter och avokado.
Mina hembakade surdegsbaguetter med olika ostar

Recept:
Fannys örtkyckling allt-i-ett
4 pers

4 st frysta kycklingklubbor
1 st zucchini
2 st rödlökar
2 st röd paprika
3 st morötter
4 st potatisar (kan uteslutas)
8 st vitlöksklyftor skalade
2 tsk flingsalt
svartpeppar och salt
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
3 dl vitt vin torrt
2 msk olivolja
färsk rosmarin eller timjan

1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.
2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
3. Garnera med kryddkvistar.
Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

     
Fannys örtkyckling allt-i-ett








Självklart blev det ngt sött till kaffet och då kom mina maränger som jag gjorde i veckan fram. Jag gjorde en klassisk marängsviss med mina maränger, vaniljglass, grädde, hallon och hemmagjord chokladsås och toppade sedan kalaset med färska rödavinbär.




Kul att så många kunde komma förbi och mingla lite på lördags kvällen :)



Morgonens gröt tips

Fredag den 5 feb

Tjohooo äntligen fredag igen.
Efter ett skönt styrkepass på morgonen blir det nu gröt.
Körde ett pass där jag använde balans platta till många av övningarna detta kan rekommenderas då du samtidigt tränare core muskelaturen och får lite variation i dina övningar.

Dinkelgröt
0,5 dl dinkelflingor
0,5 dl havregryn
1 msk hela linfrön
3 msk solrosfrön
1,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
salt

Blanda alla ingredienser utom mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt puttra cirka 5 min. Rör ned mjölken och låt gröten koka upp igen. Servera med färska bär, frukt eller kanel och mjölk. Recept från www.risenta.se



Snö, svett och servis

Torsdag den 4 feb

Möttes av ännu mera snö imorse när jag klev utanför porten, alla barn var säkert glada då vi har perfekt kramsnö :) Har inte tagit en morgon promenad på evigheter då det knappt går att ta sig fram i ett skönt tempo.

Så här såg det ut i morse på Kungsholmen

Dagens träning blev ett riktigt effektivt spinning pass, fördelen när man kan passet är att det går att trycka på ordentligt. Visst är det kul med ny musik men också kul när man vet upplägget och kan maxa på hejad av en bra instruktör. Jag var nöjd med mitt pass som avslutades med lite motionscykel och mage.
Har haft riktig träningsvärk i magen efter några nya övningar som jag börjat köra, skönt att hitta nya övningar som fungerar för magen då man lätt köra samma övningar just för magen och inte får någon effekt då kroppen lär sig en övning.

Idag var det dax att öppna ugnsluckn för att ta ut marängerna som jag gjorde igår, dom blev sjukt goda härligt sega och lite smak av citron, mums
Ikväll har jag fixat med en liten blandning som jag ska ha till skumpan kan avslöja att den innehåller M&Ms.

 Härliga maränger

Visst ska maten smaka gott när man bjuder till fest men att duka och servera på ett inbjudande och snyggt sätt är precis lika viktigt. Jag har tidigare använt mycket av Matteus porslin men kan tycka att det är lite klumpigt ibland och har därför börjat köpa Gustavsbergs servis "Snövit". Tyvärr ingen billig historia men fantastiskt fin och stilren.
Den har tidigare bara sålts på NK och Norrgavel i Stockholm men idag hittade jag den på Cervera och bestämde mig för att unna mig en assiette.

 

 


Maränger och favorit mackan

Onsdag den 3 feb

Fick möten avbokade idag så jag hann jobba undan ordentligt på em skönt att kunna bocka av lite på listan och släppa några tankar ur huvudet.
Att ta sig hem idag tog sin lilla tid då snön vräkte ner plus att jag hade två jätte tunga kassar i från Daglivs att bära på. Fattar inte varför jag aldrig lär mig utan envisas att handla tunga varor när jag inte har bil.
Handlade för att kunna börja förbereda lite inför lördagen, roligt att få pyssla lite med annat på kvällen tycker jag.
Det blev bak av maränger idag som ska användas till desserten det ska stå i ugnen på eftervärme så imorgon kan jag plocka ut dem och pyssla med nästa grej.

                                                            Mina maränger bakade efter Carolines recept



Självfallet köpte jag med mig norrländskt tunnbröd och lokal producerad getost med mig hem ifrån Åre, det finns inget som slår denna kombinationen. Är inte så förtjust i hårdost annars men hård getost är något helt annat.
Kan riktigt längta efter det så gissa om jag njöt av min kvällsmacka vet att även min kära farmor hade gjort det.



Back in town

Onsdag den 3 feb

Tillbaka till verkligheten efter tre härliga dagar i Åre längtar redan tillbaka.  Man blir inte lika glad av den smutsiga och blöta sön som täcke Stockholms gator.

Började min morgon med ett spinning pass på Hötorget, inget vidare upplägg på passet så jag pressade mig själv rätt hårt med ordentligt motstånd och cyklade en stund på motionscykeln efter. Nu är jag redo för tre intensiva arbetsdagar.

Årets första skiddag

Måndag den 1 feb

Bättre start på veckan och månaden får man leta länge efter, en hel dags skidåkning med stålande sol och knall på himmel :)

Började dagen med en hotell frukost som jag älskar, laddade med havregrynsgröt, ägg och färsk frukt. Vi var vid liften ca 30 min efter att de öppnade och begav oss mot toppen. När vi kom upp upptäckte Madde raskt att jag var vit om nosen av kylan, blev nästan gråtfärdig och tänkte fan om inte min kropp fixar denna kylan. Men skam den som ger sig jag täckte hela ansikten med mask och fixade förfrysning :)
Vi hade backarna nästan för oss själva och de var bara isigt på toppen av vissa backar, jag har nog aldrig smilat så mycket en måndag fm på jobbet tidigare.
Visst frös jag fruktansvärt om händer och fötter ibland men jag ville inte missa möjligheten till att få åka skidor, allting går det sitter bara i huvudet brukar jag ju säga.



Jag i min mask :)

 

'
Kan det bli bättre en måndag ??

Vi åt en härlig lunch på Hummlgården där vi satt en stund för att värma händer och fötter.

   

Vi körde sedan på fram tills det var dax för afterskii på Fjällgården tillsammans med alla Mindsharianer.

   Carran & jag på afterskii


Nu är jag hemma och tinar upp lite för att snart fixa till mig inför kvällens middag och party.
Planen är att hinna åka skidor imorgon så länge de bara går, 14:00 kommer bussen och hämtar oss för hemfärd.
Lyx att få ytterligare en dag i backen.

 


RSS 2.0