Maränger

Tisdag den 9 Feb

Avslutade dagen på jobbet med att skåla i champagne för att fira vinsten i världens största mediabyrå pitch :)
Livet känns så mycket bättre efter detta

Lovade att lägga ut receptet på marängerna som jag tackar Caroline för.

Carolines suveräna maränger
5 äggvitor
2 dl socker
rivet skal ifrån en citron
2 dl socker

1.Vispa 5 äggvitor så det blir riktigt hårt!
2.Vispa ner 2 dl socker och se till att det blir hårt.
3.Rör sedan ned rivet skal av en citron samt ytterligare 2 dl socker. Försiktigt.
4.Använd två teskedar och gör små maränger på bakplåtspapper. Detta brukar räcka till ca 2,5 plåt.
5.Ställ den snyggaste plåten överst av plåtarna i ugnen, för endast de får färg (de lägger du sedan överst i svissen) Sätt ugnen på 250grader. Ställ plåtarna så långt ner det går och dra av värmen helt. Öppna inte ugnsluckan förrän dagen efter.




Finns forfarande kvar smarriga maränger hemma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0