Furikake laxen

Torsdag den 29 sept



Den goda laxen med furikakefrön och marinerade glasnudlar har lagats här hemma igen, snabbare middagsmat får man nog leta efter och att det sedan är riktigt gott gör ju inte saken sämre.



Furikake lax med nudlar

2 portions bitar färsk lax (fungerar även med fryst men smakar alltid mycket med färsk ifrån fiskdisken)
salt & peppar
furikake (jag använder Renée Voltaires)

Marinad till nudlarna:
1 chili
1/2 lime
sesamolja
fisksås
1 vitlöksklyfta hackad
färsk koriander

1 paket glasnudlar

hackade naturella jordnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken och strö över furikake över hela fisk biten. Tillred fisken i ca 20 min i ugnen
2. Blanda alla ingredienser till nudel marinaden  - hacka chilin och vitlöken fint och blanda med pressad lime, sesamolja och fisksås
3.Tillred glasnudlarna enligt förpackningen och blanda sedan de färdiga nudlarna med marinaden. (de får gärna stå ett tag innan servering) Hacka sedan nötterna och blanda med nudlarna.
4. Servera fisken med nudlarna och en god sallad.

Blueberry

Onsdag den 28 sept



Ett av mina favorit ställen är "Bluberry" som nu äntligen öppnat på fler ställen i stan senaste stället är i PUB.
Skämmer bort mig själv ibland med en lyxig smoothie och idag blev det en matigare variant efter träningen med massor av gott för knopp och kropp.

http://www.blueberrylifestyle.se/

Bra start på veckan

Onsdag den 28 sept

Har haft en riktigt lyxig start på min vecka, middag med vänner två dagar i rad och ikväll fest på jobbet.

En riktigt mysig middag hemma hos Caroline i måndags och igår tjejmiddag på "kungsholmen" veckan kunde inte starta bättre.
Gårdagen blev extra bra då jag efter en lång arbetsdag fick hämta lilla Melker på dagis innan det var dax att möta upp tjejerna.




En liten fruktstund fick vi innan vi utforskade lekparken

En söndag ute

Måndag den 26 sept






Vi avslutade helgen med en härlig båttur det gäller att passa på när solen skiner för om två veckor åker båten upp på land igen.

Det blev sedan en sen löprunda runt Kungsholmen och jag hade behövt min reflexväst sista kilometrarna för jäklar vad fort det blev mörkt. Otroligt skönt att få spendera större delen av dagen ute först på sjön och sedan en löprunda.

Den här veckan ser ut att bjuda på bra väder så fortsätt att njuta av hösten när den är som bäst för snart har vi tråk månaden november.



En lördag på landet

Söndag den 25 sept

Hade en riktigt mysig lördag dag ute hos mina föräldrar tillsammans med lilla Melker.
Hjälpte mamma med förberedelserna till kvällens middagsbjudning med att baka bröd och kex och busade med min favorit som hade det fantastiskt på landet.


Puss och glasskalas när faster bjuder på glass.


Lasta och köra äpplen i den lilla skrindan var en av dagens aktiviteter.
 

Mamma bakade sin klassiska äppelpaj till efterrätt


Mamma skulle bjuda på svampsoppa till middag så jag bakade ett lantbröd och en plåt av mina kex.

Tjejmiddag

Söndag den 25 sept

Min fina vän Malin bjöd in till en riktig födelsedags tjejmiddag i går med massor av god mat och "tjejtjatter".
Bubbel och plock på trappan ute i det härliga vädret när vi kom och sedan middag inne i höstmörkret med massor av tända ljus. Tack vännen för en mycket bra kväll !


Maten kom levererad så vi kunde bara sätta oss till dukat bor och njuta, lyx a la Malin såklart





kokar ägg med kärlek

Söndag den 25 september




Har haft en riktig lång frukost med tidningar som jag inte hunnit läsa i veckan och extra påfyllning i kaffekoppen och i frukostskålen.
Inga direkta planer för dagen utan en riktigt skön ledig söndag.

Frukostägget som väntade på Håkan fick lite extra kärlek :)


På Daglivs finns allt !

Lördag den 24 sept


I dag skriver  Dagens Nyheter "Lördag" att det Hollywood hajpade kokosvattnet Vita Coco finns att få tag på i Sverige men endast på webben.

Men jag drack det senast i torsdags och köpte det på Daglivs som har en hel hylla med kokosvatten från olika leverantörer.
Daglivs har ett grymt bra sortiment och är riktigt duktiga på att ta in nya produkter.

Vill ni köpa det på webben klicka hem det här - www.love2live.se



En bra dag !

Lördag den 24 sept



Lördag morgon och som vanligt lyckas fröken inte sova lite länge utan tassar upp och börjar fixa frukost.
Köpte svenska jordgubbar på Ica igår som var odlade i växthus smakade faktiskt helt ok och lyxade till min frukost ordentligt.





Idag kommer det att bli en kanon dag det är underbart väder ute och jag ska snart åka till mina föräldrar utanför Uppsala där även lilla Melker är. Ser fram emot en dag med mycket bus ute i friska luften.
Ikväll blir det kalas för Malin i Örbyhus som har bjudit in till en riktig "tjejfest" en riktigt bra dag med andra ord.

Mörk choklad

Fredag den 23 sept


Bästa mörka chokladen alla kategorier är helt klart Lindts "Sea salt" och finns alltid hemma hos oss. Vi köpte hem Marabous "cocoa sea salt pecan" för att testa och den smakade inte alls lika bra helt annan choklad smak.

Efer en riktigt tuff vecka blir det lugnt ikväll ett glas vin och lite choklad sen somnar jag garanterat på soffan alldeles för tidigt :)

Frisk luft

Fredag den 23 sept



Jag vill vara ute andas frisk luft och njuta av hösten - mössa, gummistövlar och varmjacka jag älskar hösten.
Jobba ifrån båten vore inte helt fel idag !!!

Det finns ju "ur och skur dagis" där barnen är ute hela dagarna det skulle passa mig perfekt idag "ur och skur jobb". Imorgon åker jag hem till mor och far på landet och hoppas på mycket lek med Melker ute samt en löprunda på mina gamla favorit stigar.

Fredag, glöm inte att andas och stanna upp en stund och njut av hösten och skaffa er en bra fredag :)


Salig blandning

Torsdag den 22 sept

Ni har säkert räknat ut att jag gillar Renée Voltaires produkter och använder dem dagligen har dock inte vara lika flitig på att använda hennes recept.
Har flera av hennes kokböcker som jag brukar bläddra i för att få lite inspiration till bla smoothies,röror och bröd men i hennes kokbok "En salig blandning" finns flera bra lite matigare recept tex laxen som jag gjorde i söndags.

Lovar er att det kommer att komma fler recept med inspiration ifrån Renées böcker den nämaste tiden.


Laddar för träning

Torsdag den 22 sept



Laddar med nötter och kokosvatten inför kvällens träning, core och styrekträning står på agendan.
Ett plus till SATS som börjat sälja olika nötter i påse istället för bara energibars, en liten påse chasewnötter för 22 kr är perfekt att ha i väskan och ger snabb och bra energi.


Kikärtsbiffar

Onsdag den 21 sept




Tjohoo vilken lång dag jag haft idag - fullrulle mer eller mindre hela dagen nästan så att jag fick påminna mig själv att andas.

Kom hem till en tom lägenhet då H är på resande fot och landade direkt i soffan och här kommer jag att stanna.

Kvällens middag blev kiärtsbiffar med yoghurtsås och en mangosallad hade aldrig gått hem hos H så jag passar på när jag är solo.

Kikärtsbiffarna gör jag genom att mixa en burk kikärtor i mixern och tillsätter sedan 1 ägg, hackad salladslök, pressad vitlök, hackad koriander, salt och peppar och lite sesamolja.
Steker dem i lite kokosolja i stekpannan.

Frukost hemma

Onsdag den 21 sept

Har dagens första möte hos kund och äter därför frukost hemma för en gång skull, uppe med tuppen som vanligt och kan i lugn och ro läsa morgontidningen och dricka två koppar kaffe !!

 



Yoghurt, kvarg och vanilj proteinpulver och en salig blandning av frön och nötter och bär.

Rosa keso


Tisdag den 20 sept



Hittade Arlas nya rosa keso med smak av hallon i mejerihyllan och var självfallet tvungen att testa.

Mitt omdömme blir att den är lite för söt för min smak (4% socker) men gillade att den var lite krispigare än den vanliga keson.
Kommer inte att köpa den igen utan smaksätter hellre min keso själv med frukt/bär och nötter.

Produkten är ett samarbete med Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation. För varje såld förpackning skänker Arla en krona till Bröstcancerfonden. Under september och oktober kommer hallon keson att finnas i butik.

 


Albert & Jacks





Måndag den 19 sept

Hade en lunch date med Caroline på vårt stammis hak Albert & Jacks idag, plockade ihop vår egen lunchtallrik och fick en härlig pratstund och god mat.

Idag känns det verkligen som höst ute mörkt regningt och kallt då är en uppiggande lunch extra härligt.



En härlig lördag

Söndag den 18 sept 

Hade en kanon lördag med träning på morgonen och spendera sedan em tillsammans med min bror med familj på sjön i strålande solsken.

Vi njöt av Stockholm ifrån vattnet och åt en tidig middag på Restaurang J i Nacka som var över förväntan. Kan helt klart tänka mig att åka hit igen senare i höst och sitta vid brasan med ett glas skumpa.

Hela ligan beställde hamburgare och lilla Melker fick köttbullar.






Efter middagen blev det en liten godis paus på bryggan innan vi styrde hem mot stan.









Lax med tamari och ingefära

Söndag den 18 sept




Trist väder ute då passade jag på att under em bla förbereda veckans mat och fylla på musli,kex ovh nötförrådet
Från Cedell köket producerades det idag:

- 1 plåt kycklingköttbullar
- kikärtsbiffar
- laxspett
- 2 plåtar musli
- 1 plåt rostadenötter
- 1 plåt dinkelkex


Kvällens middag blev Renée Voltaires laxspett med tamari och ingefära, riktigt gott !!
Jag gjorde även en sås till på ryskyoghurt med riven ingefära som passade mycket bra till.



Laxspett med tamari och ingefära
4 portioner

Laxspett
400 g laxfilé
1 rödlök
1 paprika
1 zucchini
4 träspett

Tamarimarinad
1 dl tamari
2 msk honung
2 cm ingefära, skalad och riven


råris alt nudlar
sesamfrön att strö på toppen

1. Koka riset enligt anvisningen.
2. Skär laxen i stora kuber. Blanda tamari, honung och ingefära i en stor skål, vänd runt laxbitarna i marinaden och låt dra i 15 minuter.
3. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i bitar och skär zucchinin i tjocka skivor. Varva grönsaker och lax på träspetten och lägg i en ugnssäker form. Häll över resten av marinaden på spetten och stek i ugnen, 175 grader, i ca 10-15 minuter.
4. Stänk på lite tamari och sprinkla över svarta sesamfrön. Servera med råris.


Torsdag med två favorier

Fredag den 16 sept



Igår hämtade en stolt faster en glad liten Melker på dagis hans glada humör smittade genast av sig och vi hade en riktigt mysig em.

Hand i hand tog vi oss till Stockholms glasshus där vi smaskade i oss varsin bägare med glass på deras uterservering. Jag älskar deras glass och var därför självklart tvungen att ta med mig Melker till stans bästa glass ställe.



Ett extra stort plus med  Stockholms glasshus är att dom har öppet till kl 21.00http://www.glasshus.se/stockholms_glasshus.asp




Melker valde bananglass i rån och jag stratachella men Melker tyckte att vi skulle dela och hade därför en sked i varje glass :)


 När faster tittar bort var det någon som slickade skålen från hennes glass, gullunge!

Melker det här gör vi om snart igen !

Naked juicebar

Torsdag den 15 sept



Dagens lunch blev en "skrivbordslunch" som jag hämtade hos Naked juicebar i Sturegallerian. 

Valet föll på en "Cheeky Chicken Wrap" med chilimarinerad kyckling, svarta bönor, mango, paprika, bulgur och myntayoghurt. Hade gärna sett att den var lite större och mer kyckling i wrapen för det var för lite mat för att jag skulle bli mätt på min lunch.

Lyxade med en juice "Body Fuel Detox" som innehöll färskpressat äpple, morot, rödbeta,citron, ingefära - riktigt god och jag gillar att de gör i ordning juicen medans du väntar.

http://www.nakedjuicebar.se/index.html


Min nötmix

Torsdag den 15 sept




I helgen gjorde jag en stor laddning med rostadenötter galet bra och gott att ha som mellanmål.
Det verkar som om det är fler här hemma som gillar nötterna för min burk med nötter tar slut väldigt fort, kan det vara så att vi har en liten mus i huset :)

Rostade mina nötterna i kokosolja och obehandlat havssalt, nötmixen var chasewnötter, mandlar och valnötter.

Att äta rätt salt !

Onsdag den 14 sept





Jag fick ett litet hälsotips om att tillsätta lite obehandlat havssalt i vattenglaset och i vattenflaskan. Har under några veckor testat detta och gillar det.

Salt nödvändigt för att kroppen skall kunna utvinna överflödig syra ur cellerna. Salt bidrar också till att stabilisera blodsockeret och till att hålla skelettstrukturen stark och optimal, det hindrar muskelkramper och hjälper tarmen att absorbera näring.

Det är dock viktigt att äta rätt sorts salt. Äter du fel salter ökar risken för njurproblem, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.
Det är extremt stor skillnad mellan raffinerat vitt bordsalt och oraffinerat havssalt - och för din hälsa är det extremt viktigt att du äter det senare och inte det förra!

Det raffinerade bordssaltet innehåller till att börja med olika medel som ska hindra saltet från att klumpa ihop sig, bland annat används aluminium och dextros samt kemiska tillsatser.




En bra start på dagen

Onsdag den 14 sept



Började dagen med ett bra frukostmöte på Story Hotell såklart ! Det kanske börjar bli dax att testa något nytt men jag gillar deras utbud och att det är lugn och skönt dvs perfekt ställe att ha ett möte på.

Testade dock något nytt på frukostmackan då några skivor lax fick bli dagens pålägg - lite för mastigt för min smak på morgonen men helt klart ett bra alt till eftermidaggens mellanmål.



Det finns inte bara massa nyttigheter på Story utan de serverar även dessa goda kanelbullar, de gäller att ha lite plats kvar efter frukosten :)


Thaikycklingbullar


Tisdag den 13 sept




Under söndagens storkok blev det bla en laddning med kycklingbullar som det är riktigt med sting i.
Gjorde dem i ugnen för att kunna hålla på med annat undertiden och slippa stekoset med andra ord bus enkelt att göra.

Dessa fick mätta våra magar vid kvällens middag, perfekt att bara kunna plocka fram och värma på och koka upp nudlarna. Riktigt gott!!!



Thaikycklingbullar

Kycklingfärs ca 600 g
1 finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 msk limesaft
3 st finhackade salladslökar
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
3 msk sesamfrön
½ tsk salt

Korianderyoghurt:
2 dl turkiskyoghurt
½ kruka finhackad färsk koriander,
1 msk honung
salt och svartpeppar


1. Lägg färsen i en bunke och blanda ner alla ingredienser.Forma färsen till köttbullar.
2. Lägg kötbullarna i en ugnsfast form och grädda dem i ugnen i ca 15-20 min på 225 grader.
3. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ kallt
4. Servera med glasnudlar och ev hackade chasew eller jordnötter


Mandelsmör

Måndag den 12 sept



En ny favorit att bre på mackan är mandelsmör, rostade mandlar och havssalt som tillsammans blir som godis.
Ett gott bröd med endast mandelsmör eller lägg till mosad avokado och lite kalkon och du har en riktigt mumsbit.

Att blanda lite mandelsmör med vaniljglass är heller inte helt fel, testa !!


Thaikyckling med nötter


Söndag den 11 sept




Passade på att göra ett riktigt storkok för att underlätta matlagningen i veckan - thaikycklinggryta, thaikycklingbullar och rostademandlar till mellanmålen.

Söndagsmiddagen fick bli thaikycklinggrytan som smakade riktigt mumschigt !!


Thaikyckling med nötter
4 port

4 kycklingfiléer, ca 500g
3 st vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrön
2 msk fisksås
2 msk limesaft
1 st purjolök
1 st röd chilifrukt

2 1/2 dl Lätt kokosmjölk
1 dl strimlad thaibasilika eller koriander
1 dl naturella chasewnötter alt torrostade jordnötter 


1.Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken och riv ingefäran. Blanda kyckling, vitlök, ingefära, sesamfrön och fisksås.
2. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i olja i en wok eller stor stekpanna.
3. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter.
4. Blanda i thaibasilika alt koriander. Servera med glasnudlar ris och hackade chasewnötter.
Snyggt att lägga lite färskkoriander på nudlarna/riset vid servering


Snabb äppelpaj

Söndag den 11 sept





En snabb variant på äppelpaj med nötter och frön - ett lyxigt mellanmål !!!

Jag äter pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker som mellis men varför inte lägg upp några kulor vaniljglass  i små glas och toppa med pajen som en söt liten avslutning på middagen.


Äppelpaj

4 port

3-4 små syrliga äpplen
3 msk råsocker alt brun farin (alt honunung men använde då en mindre mängd)
2 tsk kanel eller kardemumma (jag använde båda)
50 g smör

2 dl havregryn
1 dl blandat med solrosfrön, pumpakärnor och valnötter 


1.Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över socker och kanel/kardemumma.
2. Strö över gryn och frön och hyvla över smöret med en osthyvel.
3.Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Jag servera pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker men vispad grädde alt glass smakar lika bra till.


Ta hand om kroppen

Lördag den 10 sept


Bilden är ifrån när jag testade dynamic tillsammans med Emma i våras



För att ta hand om mig själv och min kropp lite extra har jag köpt ett klippkort hos "Under Construction" för att kunna köra sk dynamic training, mycket väl investerade pengar!

Efter en tuff vecka på jobbet var det fantastiskt skönt att få avsluta veckan igår med ett 45 min "Dynamic fullbody" (rörlighets träning). Passet är en energi givande, avstressande och återhämtande träningsform där man arbetar med rörlighet och avslappning.
Man är max 4 st på varje pass så du får all hjälp i världen med din träning, igår fick vi riktigt bra hjälp av Johanna då vi endast var 2 st som körde.

Känslan i kroppen efter är grym som en bättre massage och tänk att jag hittat något som jag gillar som inte är hög puls eller tunga vikter :)


Furikake lax med nudlar

Lördag den 10 sept




I veckan lagade jag lax till middag som uppskattades mycket av både herr och fru Cedell.

Efter kvällens träning slängde jag enkelt ihop denna 10 poängare som garanterat kommer att lagas till veckan igen. Hur gjorde jag då???


Furikake lax med nudlar

2 portions bitar färsk lax (fungerar även med fryst men smakar alltid mycket med färsk ifrån fiskdisken)
salt & peppar
furikake (jag använder Renée Voltaires)

Marinad till nudlarna:
1 chili
1/2 lime
sesamolja
fisksås
1 vitlöksklyfta hackad
färsk koriander

1 paket glasnudlar

hackade naturella jordnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken och strö över furikake över hela fisk biten. Tillred fisken i ca 20 min i ugnen
2. Blanda alla ingredienser till nudel marinaden  - hacka chilin och vitlöken fint och blanda med pressad lime, sesamolja och fisksås
3.Tillred glasnudlarna enligt förpackningen och blanda sedan de färdiga nudlarna med marinaden. (de får gärna stå ett tag innan servering) Hacka sedan nötterna och blanda med nudlarna.
4. Servera fisken med nudlarna och en god sallad.

Frozzypack

Fredag den 9 sept




Jag är helt kär i min rosa "frozzypack" matlåda som jag fick i present av Maria.
Perfekt att förvara mellanmålet eller lunchen i om du är på språng den håller sig nämligen garanterat kall då lådan har inbygg kylklabb.
Efter tio timmar i frys är Frozzypack matlåda redo att hålla sig kall i sju timmar.

Köpte en låda även till min mamma som fyllde år i veckan då hon har matlåda varje dag så förhoppningsvis kommer den väl till användning.

Lådan finns att köpa på Designtorget och på nätet hos tex www.coolstuff.se



Albert & Jacks

Torsdag den 8 sept

Igår blev det lunch på Albert & Jacks tillsammans med en gammal kollega super gott och roligt att ses.
De har gjort om sin meny lite och kör nu olika teman varje vecka så igår bjöds vi på asiatiskt.



Jag plockade ihop en tallrik med räkor, kyckling, groddar, bönor, sallad och glasnudlar.

Såg att de öppnat även på Drottninggatan med ett utökat sortiment och liten saluhall.

 http://www.albertjacks.se/


Äpplen

Onsdag den 7 sept



Fick en hel kasse med äpplen av min kollega Gabbi som hon plockat i sin trädgård och släpat med sig till jobbet, stort tack bästa Gabbi.

Riktigt goda äppplen som vi kalsat på hemma men vi kommer inte att hinna äta upp alla så jag funderar på vad jag ska hitta på att göra - mos, kompott, paj eller kaka.

Räkna med att det snart dyker upp något riktigt gott med äpplen här på bloggen.

Pölsa på köttfärs

Tisdag den 6 sept



Riktig svensk husmanskost - pölsa gjord på köttfärs, potatis och mammas inlagda rödbetor

Av ren vana blir det oftast att jag gör biffar, köttbullar eller köttfärsås av köttfärsen men pölsa är ju så enkelt och riktigt gott så det får nog bli en vana

Pölsa

Köttfärs
1 gul lök
1 dl korngryn
3 dl vatten
4 msk spiskummin
svartpepppar & salt

1. Koka upp korngrynen och låt koka ca 25-30 min
2. Stek löken och bryn köttfärsen, blanda sedan lök,köttfärsen och korngrynen och krydda efter smak.
3. Låt allt koka upp och tilsätt ev lite vatten

Servera med rödbetor alt lingon och kokt potatis

Favorit frukost på Story Hotell

Tisdag den 6 sept



Bästa starten på dagen frukost hos favoriten Story Hotell !

Frukost är enligt mig det bästa målet på hela dagen och är det dess utom hotell frukost med trevligt sällskap är det tipp topp.

Nu när det börjar bli höst ute börjar mitt gröt sug komma tillbaka så när vi inte lyxar med hotell frukost får det bli några nya gröt varianter till veckan.




Sallad

Måndag den 5 sept



En stor sallad med spenat,tomat,sparris,rädisor,grön & gul zuccini, gurka,nektarin och hallon som toppas med frön och en god dressing - enkelt och förbannat gott till nästan vad som hellst.

Bara att toppa salladen med några färska hallon eller att blanda i lite skivad nektarin gör salladen mycket festligare och godare!


Spontan middag på Storstad

Söndag den 4 sept




Efter olika aktiviteter på fm blev det en kort men härlig båttur i det härliga vädret innan vi begav oss mot Vasastan för att hitta någonstans att äta innan kvällens barnvakt åt Melker.
Vi hamnade tillslut på "Storstad" där vi delade på en charktallrik till förrätt och sedan blev det en räksallad för mig.

Charktallriken var god men absolut inte värd sitt pris men räksalladen fick helt klart godkänt.

http://storstad.se/



Resten av kvällen spenderades sedan i fam Clasons soffa med film,smågodis och popcorn

Rostade nötter

Lördag den 3 sept





Mellis att ha ifarten eller som lördagsgodis rostade cahsewnötter, valnötter och mandlar i kokosolja och havssalt.

Blanda dina favorit nötter och rosta i ugnen på ca 200 grader tills dom fått fin färg .

Kiwi är full med vitaminer

Lördag den 3 sept



Extra C-vitamin till frukosten iform av kiwi fick sällskapa med de frysta bären i yoghurten för att hålla förkylningen borta.


Kiwi är extra rikt på C-vitamin som är viktigt för immunförsvaret. Fröna i kiwi innehåller alfalinolensyra som är en slags omega-3-fettsyra som sägs skydda mot hjärt-kärlsjukdomar. Kiwi är också rikt på kalium och magnesium som är bra för kroppens vätskereglering och nerver.

Visste du att man kan äta skalet på kiwin? I skalet finns många antioxidanter och flavonoider så äter man en hel kiwi inklusive skalet så räcker boosten som kiwin ger för att skydda hela kroppen i en dag.


Renée Voltaire

Torsdag den 1 sept



Renée Voltaires produkter är en stor favorit har alltid hampafrön och pumpakärnsolja ifrån hennes sortiment hemma.
Älskar att strosa omkring och shoppa något nytt i hennes butik i PUB huset där precis allt finns, sist blev det en burk "raw cacao nibs"

De flesta större matbutiker brukar ha en hylla med hennes produkter men långt ifrån samma utbud som i hennes egna butik.


Fy sjutton !!

Torsdag den 1 sept



Igår var jag på Gröna Lund för Rockbjörnen men vi passade även på att åka "Twister".

Jag har aldrig varit något större fan av karuseller och det kanske syns på bilden vad jag tyckte om Twister, skrattade dock lika mycket som jag skrek :)



Spelade självfallet ett x antal gånger på M&Ms hjulet men vann tyvärr ingenting.
Vi hade dock turen med oss på Marabou hjulet och vann galet mycket choklad.



En riktigt trevlig kväll med mina kollegor




RSS 2.0