Snabb äppelpaj

Söndag den 11 sept





En snabb variant på äppelpaj med nötter och frön - ett lyxigt mellanmål !!!

Jag äter pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker som mellis men varför inte lägg upp några kulor vaniljglass  i små glas och toppa med pajen som en söt liten avslutning på middagen.


Äppelpaj

4 port

3-4 små syrliga äpplen
3 msk råsocker alt brun farin (alt honunung men använde då en mindre mängd)
2 tsk kanel eller kardemumma (jag använde båda)
50 g smör

2 dl havregryn
1 dl blandat med solrosfrön, pumpakärnor och valnötter 


1.Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över socker och kanel/kardemumma.
2. Strö över gryn och frön och hyvla över smöret med en osthyvel.
3.Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Jag servera pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker men vispad grädde alt glass smakar lika bra till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0