Lax med tamari och ingefära

Söndag den 18 sept




Trist väder ute då passade jag på att under em bla förbereda veckans mat och fylla på musli,kex ovh nötförrådet
Från Cedell köket producerades det idag:

- 1 plåt kycklingköttbullar
- kikärtsbiffar
- laxspett
- 2 plåtar musli
- 1 plåt rostadenötter
- 1 plåt dinkelkex


Kvällens middag blev Renée Voltaires laxspett med tamari och ingefära, riktigt gott !!
Jag gjorde även en sås till på ryskyoghurt med riven ingefära som passade mycket bra till.



Laxspett med tamari och ingefära
4 portioner

Laxspett
400 g laxfilé
1 rödlök
1 paprika
1 zucchini
4 träspett

Tamarimarinad
1 dl tamari
2 msk honung
2 cm ingefära, skalad och riven


råris alt nudlar
sesamfrön att strö på toppen

1. Koka riset enligt anvisningen.
2. Skär laxen i stora kuber. Blanda tamari, honung och ingefära i en stor skål, vänd runt laxbitarna i marinaden och låt dra i 15 minuter.
3. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i bitar och skär zucchinin i tjocka skivor. Varva grönsaker och lax på träspetten och lägg i en ugnssäker form. Häll över resten av marinaden på spetten och stek i ugnen, 175 grader, i ca 10-15 minuter.
4. Stänk på lite tamari och sprinkla över svarta sesamfrön. Servera med råris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0