Söndagslimpor

Söndag den 15 maj



Oplanerad söndagsbakning då blir det en liten blandning av olika favorit recept och resultatet....blev riktigt bra.

Jag bakar nästan alltid bröd som håller sig i några dagar framme samt att de sällan innehåller jäst utan bikarbonat vilket gör att de slipper jäsa (fort ska det gå)

Missdiggis limpa
1 st limpa

5 dl bovetemjöl (en mix av fullkorn och vanligt bovetemjöl)
2 dl fibergavregryn
1 dl rågkross
1 dl infrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl skollade och hackade mandlar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
2 msk lingonsylt
2 msk honung

1. Blanda först samman alla trorra ingredienser och tillsätt sedan västskorna i en bunke.
2. Klicka ut smeten i en smord form, strö lite mannagryn över limpan och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.

Jag gjorde dubbelsats, så det blev två limpor perfekt att ha i frysen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0