Fräscha gubbar!

Tisdag den 17 maj



Idag köpte jag belgiska jordgubbar av en torghandlare "gubbarna" var väldigt små och rätt så smaklösa men duger tills vi har de svenska jordgubbarna på plats.

Jordgubbar kan jag nog äta hur mycket som hellst av och när som hellst.
Ett av mina favorit recept på sommaren när man vill göra en enkel  och snabb desert efter en grillmiddag är en jordgubbstårta med maräng och turkiskyoghurt.

Jordgubbstårta med maräng och yoghurt

1 maräng botten
1 liten hink turkiskyoghurt
1 - 1 1/2 liter jordgubbar
flytande honung


Du tar en färdig marängbotten och brer ett lager turkiskyoghurt över och lägger sedan ett lager med skivad jordgubbar på yoghurten. Lägger sedan på den sista botten och brer ett nytt lager yoghurt över och garnerar med jordgubbar (snåla inte med gubbarna) avsluta med att ringla lite honung över tårtan.
Tårtan måste serveras direkt annars blir marängen seg.
Sommarens fräschaste desert !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0