Äppelbröd

Lördag den 26 mars



Äpplen som gjort sitt för att äta är helt ok att baka på så idag tog jag till vara gammal frukt och bakade två härliga limpor.

Brödet blir väldigt saftigt pga av äpplena, gott med smör och kallt glas mjölk.

Detta brödet är väldigt enkelt att göra ingen jäsning och inget knådande så testa nästa gång ni kastar era äpplen



Äppelbröd
2 st limpor

4 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelsikt
5 dl fullkornsdinkel
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
4 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
2 st äpplen
2 msk flytande honung
9 dl naturell yoghurt

1. Sätt ugnen på 150 grader om du har varmluft (175 grader i vanlig ugn)
2 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplena och blanda dem med yoghurt och honung. Häll blandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
3. Smöra två avlånga brödformar och klicka ut den kladdiga degen.
4. Grädda omgående i 80 min  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0