"Dinkelbitar"



Måndag den 7 mars




Det blev två olika sorters brödbak i helgen gav mig även på att baka "dinkelbitar" som är 100 gånger godare än vanliga baguetter.
Perfekta att servera till soppa eller bara äta som de är med lite smör och en god ost.

Håkans kommentar var att det var ruskigt goda när vi åt dem nygräddade med lite smör :)






Dinkelbitar
ca 20 st

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk brödsirap
2 tsk salt
3 msk rapsolja
1 dl dinkelflingor
3/4 dl fiberex
1/2 dl linfrön
2 dl manitoba cream vetemjöl
12 dl siktat dinkelmjöl

1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, olja, flingor, fiberex och frön. Arbeta in mjölerna.
2. Häll upp degen, den är ganska lös, på mjölat bakbord och platta ut den till en platta, ett par centimeter tjock. Strö mjölet över degen och lägg på en bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär degen i trekanter som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0