Snabb fisk i ugn

Måndag den 4 april




Fisk tilllagas inte särskilt ofta här hemma vilket det ska bli ändring på då det är lätt att göra och bra mat.
I helgen inhandlades det två olika fisksorter och ikväll blev det ugnsbakad torsk.

Ugnsbakad pesto torsk
4 pers

400 g torsk
2 morötter
1 gul lök
spenat
frysta grönsaker tex äror, majs och paprika
ca 25 st skalade räkor
2,5 dl turkisk yoghurt
1-2 msk grönpesto
salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader Smörj en ugnsfastform med smör och lägg i fisken
2. Riv mörötterna i tunna strimlor med en potatiskalare, hacka löken och strö över fisken.
3. Lägg spenat och en mix av frysta grönsaker samt räkor över fisken.
4. Blanda grönpesto med turkiskyoghurt och stryk över gratängen så att allt täcks, salt och peppra.
5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 30 min minuter.

Sås
2 dl creme fraiche
1 tsk grönpesto

Blanda och låt koka upp


Servera fiskgratängen med såseb och pressad potatis eller råris och en sallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0