Pasta med tonfisk och tomat
Måndag den 17 jan
Avslutade min dag med ett galet bra spinning pass på Hötorget, bra musik och ett tufft upplägg men tiden
bara flög iväg. Vi körde två backar på 10 min och intervaller mellan backarna och avslutade med en tuff sista låt.
Tjohho, vilken skön träningskick - det här blir en bra vecka.
Hemma möttes jag av färdig lagad middag, Håkan använde Paolos " Italiensk fastfood" och hade lagat "pasta med tonfisk och tomat". Super gott och lyxigt att få fylla på med bra mat direkt efter träningen.
Receptet delar vi självfallet med oss av
Nu sitter jag med en latte och tittar på Idrottsgalan och datorn i knät för att förbereda inför morgonens möte.
Linguine al tonno e pomodorini (pasta med tonfisk och tomat)
4 pers
2 burkar tonfisk i olja (a´200 g) avrunnen och delad i bitar
2 msk kapris
3 msk finhackadpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Koka upp lättsaltat vatten under lock medan tonfisksåsen tillreds. Lägg genast ner pastan när vattnet kokat upp.
2. Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna. Lägg i röd- och vitlök, låt dem fräsa tills de har mjuknat. Tillsätt tomaterna, salta och peppra och låt såsen puttra i 5 minuter.
3. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Tillsätt dem samt kapris, persilja och 1 msk olivolja och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll av pastan när den är kokt "al dente" enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av. Blanda ner pastan i tonfisksåsen.
Avslutade min dag med ett galet bra spinning pass på Hötorget, bra musik och ett tufft upplägg men tiden
bara flög iväg. Vi körde två backar på 10 min och intervaller mellan backarna och avslutade med en tuff sista låt.
Tjohho, vilken skön träningskick - det här blir en bra vecka.
Hemma möttes jag av färdig lagad middag, Håkan använde Paolos " Italiensk fastfood" och hade lagat "pasta med tonfisk och tomat". Super gott och lyxigt att få fylla på med bra mat direkt efter träningen.
Receptet delar vi självfallet med oss av
Nu sitter jag med en latte och tittar på Idrottsgalan och datorn i knät för att förbereda inför morgonens möte.
Linguine al tonno e pomodorini (pasta med tonfisk och tomat)
4 pers
500 gram |
1 st |
2 st vitlöksklyftor |
4 msk olivolja |
300 gram |
2 msk kapris
3 msk finhackadpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Koka upp lättsaltat vatten under lock medan tonfisksåsen tillreds. Lägg genast ner pastan när vattnet kokat upp.
2. Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna. Lägg i röd- och vitlök, låt dem fräsa tills de har mjuknat. Tillsätt tomaterna, salta och peppra och låt såsen puttra i 5 minuter.
3. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Tillsätt dem samt kapris, persilja och 1 msk olivolja och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll av pastan när den är kokt "al dente" enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av. Blanda ner pastan i tonfisksåsen.
Kommentarer
Postat av: Albinmona
This site rocks :-) Very nice! Greetings from Spain.
Trackback