Klämma med makrill och mandelpotatis

Söndag den 6 feb




En enkel men väldigt god söndagsmiddag serverades här hemma "klämma med makrill och mandelpotatis".
Hade mycket mandelpotatis över sen i torsdags och ägg, makrill  och lök finns alltid hemma så der var bara bröd och dill som behövdes.

Klämmorna påminner om mackorna som mamma brukade göra när jag var liten, tunnbröd med hackat ägg, makrill och dill som vi hade som fika på väg upp till fjällen. 



Klämma med makrill och mandelpotatis
4 port

400 g kokt kall mandelpotatis
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
1/2 dl dill
2 msk smör eller margarin
4 mjuka tunnbröd
2 burkar makrill i tomatsås 

1. Skala och skiva potatis, ägg och rödlök. Plocka och skär dillen. Bred matfett på tunnbrödet och fördela potatis, ägg, lök och makrill på tunnbröden.
Strö på dillen och rulla ihop till en klämma.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0