Brudgummens gröt

Lördag den 24 april

Imorse blev det en Ockelbogröt, allt prat om Kronprinsessbröllopet så passar det väl bra att äta en gröt ifrån brudgummens hemtrakt Ockelbo.

Jätte lätt att göra och lite mer smak än min bovekross gröt som jag oftast äter.

Ockelbogröt
1 dl fiberhavregryn
2½ dl vatten
2 msk linfrön
½ dl russin (jag tar bort russinen)
1-2 st fikon, klippta i mindre bitar
½ tsk salt

Koka gröten sakta i 5-7 min. Om man vill kan man lägga allt utom havregrynen i blöt kvällen innan, perfekt om du har ont om tid på morgonen.
Använd gärna tillbehör som sylt tex lingon alt banan, honung.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0