Chokladsås

Söndag den 8 aug



Hur enkelt som hellst och mycket godare än att köpa färdig sås med massa tillsattser. gör din egen chokladsås,
Går att förbereda dagen innan den ska serveras och sedan bara värmas på.

Chokladsås
1 dl socker
1 dl kakao (gärna av finare kvalite dock inget måste)
1 dl vatten
salt

Blanda allting i en kastrull och låt det koka upp under omröring, koka någon minut.
En skvätt grädde i om du önskar.



Bjöd på en hallon/marängsviss som efterätt på vår sommarfest i fredags som var enkelt att göra då vi var många gäster och något som brukar uppskattas av både stora och små.

Istället för att använda grädde hade jag turkisk yoghurt vilket ger en frisk smak.
Tips är att använda frysta hallon och inte låta dem tina helt då glassen lätt smälter i värmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0