Kalvfärsbiffar

Söndag den 22 aug



Kvällens middag blev biffar med dijoncrème och rostade grönsaker mycket gott och enkelt. Passade på att göra ganska många biffar som jag frös in, perfekt att ha till middag senare i veckan då man ofta inte har tid eller ork att laga mat.

Receptet kommer här, jag använde blandfärs och stekte dem i ugnen istället för i pannan (skönt att slippa stekos i lägenheten)

Kalvfärsbiffar

500 g kalvfärs alt blandfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk hackade, färska örter
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 krm kajennpeppar
2 tsk dijonsenap


Till dekoration:

kaprisbär

Dijoncrème:

2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och malen vitpeppar

Rostade grönsaker:

3 paprikor i olika färg
1 liten zucchini
1 rödlök
salt och malen vitpeppar
olivolja 2 tsk svarta

1. Dijoncrème: Blanda samman crème fraiche och dijonsenap. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
2. Rostade grönsaker: Värm ugnen till 225°. Ansa och skär paprikorna och zucchinin i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken. Smörj en ugnssäker form och lägg i grönsakerna. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och har fin färg. Strö över vallmofrön.
3. Hacka de färska örterna fint. Knäck ägget i en kopp. Blanda samman kalvfärs, ägg, grädde och örter. Krydda färsen med salt, peppar, kajennpeppar och dijonsenap. Blanda noga. Forma fyra rejäla biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna 5 minuter på var sida. Lägg upp, dekorera med kaprisbär och servera med grönsaker och dijoncrème.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0