Gammal McDonalds-mat säljs som ny

Fredag den 14 maj
Se hela bilden







Jag är inte direkt någon frekvent besökare på Mc Donalds och kommer inte att bli det heller särskilt inte efter att ha läst detta:

Gamla hamburgare säljs som nya och kycklingsallad märks om när datumet gått ut. En ny SVT-dokumentär avslöjar matfusk på McDonalds.

McDonalds lovar att maten som serveras är färsk. Men i nya SVT-dokumentären McFusk & Co vittnar anställda om hur gammal mat säljs som ny.
Enligt McDonalds regler får hamburgarna max ligga i tio minuter, sedan ska de ska kastas.  – Hamburgarna kunde ligga där en, två timmar när det var som värst, säger Annelie Blixt, före detta anställd på McDonalds i Stockholm. Bosse Lindquist, som har gjort dokumentären, har pratat med ett hundratal anställda och före detta anställda på McDonalds i Sverige.
– Vi har gjort stickprov på 48 restauranger runt om i landet och på 37 har vi funnit någon slags ommärkning av maten. Det är ett mönster som upprepar sig, säger han.

Filmen visar att även kycklingsallader, som max får ligga i 6-8 timmar, och munkar märks om.                           – Kycklingsallader som håller ett visst antal timmar märker man om, säger Riccard Nilsson, tidigare anställd.
– Jag blev ombedd att ta in alla doughnuts till köket och där märkte kökspersonalen om dem med ett nytt datum, säger Max Rönnblom, före detta anställd på ett McDonalds i Norrland, i filmen.

Filmen visas i SVT:s Dokument inifrån på söndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0