Leilas galet goda hurtbullar




Det var ett tag sedan jag bakade Leilas galet goda hurtbullar så det fick bli ett bak idag.
Jag väljer att plocka bort russin och katrinplommon ur receptet när jag bakar dessa. Ett tips är att kvällen innan förbereda dinkeln då den ska stå i vatten i några timmar innan den kokas.
Jag lovar dessa är galet goda.

Myggan och jag tänkte fixa lite till fam Harrling imorgon dessa små bullar kommer att bli perfekta att ta med.



Leilas galet goda hurtbullar (35 bullar)

Deg 1:
5 dl kokhett vatten
3 msk brödkryddor
2 msk salt
2 dl 4-korns kross
2 dl krossade linfrön
2 dl fint rågmjöl
2 dl kokt hel dinkel

Deg 2:
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
3 dl hasselnötter
3 dl fiberberikade havregryn
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade katrinplommon
4 dl rågsikt
4 dl dinkelsikt
4 dl vetemjöl special

Solrosfrön att strö över bullarna

Deg 1:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.

1. Värm mjölken till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
3. Rör ner deg 1 i bunken.
4. Blanda ner sirap, hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon.
5. Tillsätt lite mjöl i taget. Degen ska vara väldigt, väldigt kladdig.
6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över solrosfrön och lite vetemjöl.
7. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Låt bullarna jäsa under en bakduk i cirka 1 1/2 timme.
9. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0