Skånsk äggakaka

Söndag den 31 okt



Ikväll blev det äggakaka till middag, Håkans absoluta favorit rätt. Varje sommar äter vi det hos "Måns bykare" i Simrishamn men jag har även testat att göra det hemma några gånger när Håkan snällt bett mig och resultatet har blivit riktigt bra.


Skånsk äggakaka
4 pers

5 dl mjölk eller gräddmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 ägg 
150 g skivat rökt eller rimmat fläsk
smör att steka i

rårördalingon

Gör så här:
1.
Vispa mjölk och mjöl jämnt i stor bunke, rör i salt och vispa i ett ägg i sänder.
2. Låt stå och svälla medan du steker fläsket. Svåla av fläsket och stek det i en liten smörklick på ganska hög värme tills bitarna krusat sig och fått fin färg. Tag upp och håll varmt.
3. Häll äggsmeten i pannan, en gjutjärnspanna med cirka 25 cm diameter passar bäst. Peta och stick i smeten med en bordskniv så att lös smet kan rinna till botten, tills kakan blivit krämigt stelnad. Lossa den försiktigt med stekspade från pannan och vänd upp den på platt steklock eller stor tallrik, använd grytlappar.
4.  Smält en ny liten smörklick i pannan och låt kakan glida ner för att få färg på andra sidan också. Servera med fläsk och lingon.


Kommentarer
Postat av: Rackarungar

American pancake var en färdig mix de sålde på citycross de hade en hylla av amerikanaka aaker cherrycoke osv lönnsirapen också,,,,, snäll fru som fixar håkans favvo,,, vi ses i dag KRAMAR

2010-11-01 @ 07:33:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0