Emmas musli



Måndag den 22 aug

Brukar ju alltid blandar min egna lilla variant av fröer och nötter till frukosten varje morgon men har fastnat för muslin som jag gjorde för några veckor sedan så nu var det dax för att göra en egen variant.

Det doftar underbart ifrån ugnen ifrån rostade nötter, frön och kanel och resultatet blev helt perfekt en riktigt god musli.

Emmas musli

3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
3 dl quinoapuffar
3 dl solrosfrön
2 dl hela linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl kokosflingor
1 påse hackad mandel
1 dl vatten
1 äggvita
1/2 dl rapsolja
1/2 dl honung 
kanel efter smak


1. Blanda allt och grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills muslin är torr och fått en fin gyllenbrun färg ca 20 min. Rör var femte minut, för en jämn bränna
2. Stäng av ugnen och låt muslin stå i eftervärmen så blir den extra frasig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0