Favorit kexen

Söndag den 21 aug



Söndag den 21 aug

Dinkelkexen har verkligen blivit en stor favorit här hemma så igår blev det ytterligare ett bak för att fylla på kex burken. Här hemma äts det både som snacks och som kex.

Flera av er har hört av sig och berättat att de bakat kexen och är lika nöjda med resultatet, kul.



Dinkelkex

1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrö
1dl linfrö
1 dl pumpafrön
2 dl dinkelmjöl alt bovetemjöl
2 dl vatten
1/2 dl olja (använd tex chiliolja om du vill ha smak på kexen)
flingsalt (att strö över)

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra i ca 30 minuter.
2. Bred ut degen tunt på en plåt med bakplåtspapper. (jag la ett papper över degen och kavlade för att lättare få ut degen) Strö på flingsalt över hela degen.
3. Grädda mitt i ugnen ca 1-1,5 tim i 150 grader. Ta ut plåten efter ca 15 min. Skär degen i rutor eller långa smala remsor.
Låt kallna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0