Middag på taket

Söndag den 5 juni

I onsdags hade vi gäster och vädret var på vår sida så vi kunde sitta på taket och äta middag. Lite pyssel att bära upp allting men helt klart värt besväret för att kunna sitta ute och inte minst för den fina utsikten.

Till skumpan gjorde jag Annas tapas som hon bjöd på i påskas, salamirullar med brieost och oliver



Förätten en klassisk toastskagen som tillsammans med lite skumpa kändes sommrigt och bra.

På grillen låg sedan halloumi och rostbiff som H marinerat i bla ingefära, vitlök, soja, chili, honung och lite rapsolja, har tidigare inte varit så pigg på rött kött på grillen utan föredragit kyckling men rostbiffen har fått mig på andra tankar.

Nypotatis, basilikasås och en riktigt sommrig sallad med bla sparris ,avokado och hallon fick göra köttet sällskap.
Att strö lite färska hallon över sallade gör vilken sallad som hellst lite festligare.





Vi flyttade in när det var dax för efterätt då den riktiga sommar värmen ännu inte är här, turkisk yoghurt med bär och musli fick bli det söta till kaffet.



Ska lägga upp recepten på både förrätten och efterrätten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0