Saffransbiscotti

Onsdag den 30 nov



I söndags bakade jag saffransbiscotti som jag tänkte ge bort i adventspresent men vi har redan nallat i burken så det blir till att göra en satts till.

Tycker det är trevligt att lägga biscottin i en glasburk och knyta ett band om och ge bort de hembakade kakorn när man går bort på middag eller som nu adventsfika.

Saffransbiscotti
ca 40 st

150 g sötmandel

75 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 200˚C. 
2. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar.
3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre.
4. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. 
5.Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0