Blomkålssoppa

Torsdag den 27 okt




Blåblomkål finns det? Hittade det på Konsum på Odenplan och tycke att det såg lite roligt ut kan säker användas som dekoration men jag skulle tex inte vilja göra en soppa på den.

Delar med mig av en riktigt god blomkålssoppa (gjord på vanlig vit blomkål) som passar på till vardags och som förrätt spettsad med lite tryffeloja.


Blomkålssoppa
4 port

1 huvud blomkål
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja eller smör
1 liter mjölk alt vatten , 1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad färsk persilja
1 msk citronsaft

1.Skala och hacka lök samt vitlök.
2.Lägg i en stor kastrull med olivolja eller smör.
3.Skölj, rensa och skär blomkål i buketter och lägg i grytan.
4.Fräs lök och blomkål någon minut under omrörning.
5.Tillsätt mjölk, buljung, vatten och buljongtärning eller bara vatten och koka i 12 minuter tills blomkålen är mjuk. 6.Tillsätt ev. grädde och koka upp.
7.Mixa soppan med stavmixer. Mixa den helt slät eller lämna lite grövre bitar blomkål
8.Smaka av soppan med salt, vitpeppar och citron
9.Hacka bladpersilja och strö över soppan vid servering.

Vill du lyxa till soppan lite ha då i några droppar tryffelolja och rosta pumpafrön som du strör över soppan vid servering


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0