Musli morgon

Tisdag den 25 okt





En god tidig frukost hemma med en yoghurt och keso blandning toppad med min hemmagjorda musli och några skivor blodgrape.

Gjorde en stor laddning med musli i söndags och testade att ha i pepparkakskrydda i muslin och det smakade riktigt bra.


Har ni sett att Dumle lanserat en ny smak en variant med pepparkaka, jag tror att den kan vara riktigt smarrig.

Emmas musli

3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
3 dl quinoapuffar
3 dl solrosfrön
2 dl hela linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl kokosflingor
1 påse hackad mandel
1 dl vatten
1 äggvita
1/2 dl rapsolja
1/2 dl honung 
kanel och pepparkakskydda efter smak


1. Blanda allt och grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills muslin är torr och fått en fin gyllenbrun färg ca 20 min. Rör var femte minut, för en jämn bränna
2. Stäng av ugnen och låt muslin stå i eftervärmen så blir den extra frasig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0