Lyx tisdag

Tisdag den 31 aug



Efter en dag som gått i 180 och kommer att fortsätta även ikväll var vi väl värda en lyxig middag.
Med kräftor, kantareller ifrån Hötorget och ett gott bröd ifrån Rosendals bageriet på Kungsholmen blev det en härlig middag en helt vanlig tisdag.
Inte mycket som slår en kantarelltoast :)





Nu är jag redo för att fortsätta jobba några timmar till och äta lite glass med min mumsiga chokladsås :)


Morgonstund

Tisdag den 31 aug




Härlig start på dagen att få traska runt Kunsholmen med bra musik i lurarna, jag älskar verkligen denna stunden för mig själv på morgonen.
Nu väntar en god frukost sedan en fm hos SF Media

Är hösten här??

Måndag den 30 aug

Idag kändes det som om hösten kommit allt närmare, kallare på morgonen med frisk och kall luft.
Deppar dock inte över att hösten kommer utan ser fram emot att få tända ljus och klä mig lite varmare

Ett minne som jag kommer att bära med mig under höst och vinter är våra härliga lata dagar på Österlen
Vagn parkeringen vid stranden är sommar för mig :)

Löpar morgon

Måndag den 30 aug

Jag hade inget vidare löpsteg imorse men det var skönt att få komma ut i friska luften. Frukosten smakade väldigt bra efter rundan och nu väntar möten hos kund och en ny vecka.

Grattis världens bästa pappa på födelsedagen, kram


Äntligen finns chokladsåsen :)


När jag bodde i USA hade vi alltid en chokladsås som hette "turtle shell" en sås som stelnar på glassen precis som de har i vissa glasskiosker till mjukglassen. Har släpat med mig såsen hem då jag varit i USA men idag hittade jag O´hojs såser som stelnar på glassen !!! Finns i både smakerna choklad och saltlakrits.

Ikväll blir det glass och chokladsås, mums
Ett tipps är att servera non stop och hackade jordnötter till vaniljglass det söta och salta blir en god blandning.



Nya träningskläder

Söndag den 29 aug

Får inte riktigt ihop min tid just nu därför en veckas blogg paus kanske dax att stänga bloggen, testar en vecka till.

Somnade som en stock igår kl 22:30 efter vår resa till Kalmar igår tur och retur samma dag!!! Vaknade riktigt utvilad och laddad för träning.
Körde lite rygg träning och ett spinning pass som jag saknat under sommaren, Lie var tillbaka och körde ett bra upplägg. Var färdig tränad kl 12, tjohoo vad det är skönt att ha hela söndagen framför sig.

Nu börjar det bli kallare ute vilket märks på morgonen då det inte längre fungerar med korta löpartights utan man får klä på sig lite mer. Jag är sugen på nya färgglada träningskläder och upptäckte att Stadium har 20% för medlemmar om du beställer online :) Klickade till mig en lila underställströja :)

 
SOC W RUN LS TEE BLACK / LILAC

Kalvfärsbiffar

Söndag den 22 aug



Kvällens middag blev biffar med dijoncrème och rostade grönsaker mycket gott och enkelt. Passade på att göra ganska många biffar som jag frös in, perfekt att ha till middag senare i veckan då man ofta inte har tid eller ork att laga mat.

Receptet kommer här, jag använde blandfärs och stekte dem i ugnen istället för i pannan (skönt att slippa stekos i lägenheten)

Kalvfärsbiffar

500 g kalvfärs alt blandfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk hackade, färska örter
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 krm kajennpeppar
2 tsk dijonsenap


Till dekoration:

kaprisbär

Dijoncrème:

2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och malen vitpeppar

Rostade grönsaker:

3 paprikor i olika färg
1 liten zucchini
1 rödlök
salt och malen vitpeppar
olivolja 2 tsk svarta

1. Dijoncrème: Blanda samman crème fraiche och dijonsenap. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
2. Rostade grönsaker: Värm ugnen till 225°. Ansa och skär paprikorna och zucchinin i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken. Smörj en ugnssäker form och lägg i grönsakerna. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och har fin färg. Strö över vallmofrön.
3. Hacka de färska örterna fint. Knäck ägget i en kopp. Blanda samman kalvfärs, ägg, grädde och örter. Krydda färsen med salt, peppar, kajennpeppar och dijonsenap. Blanda noga. Forma fyra rejäla biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna 5 minuter på var sida. Lägg upp, dekorera med kaprisbär och servera med grönsaker och dijoncrème.



Kardemumma knäcke

brungraddat



Söndag den 22 aug

Köpte Leksands knäckebröds nya produkt med kardemumma smak igår när vi handlade.
Måste säga att den var riktigt god, la några skivor kalkon på och åt som mellis, mums.
Detta paketet kommer att få följa med oss hem flera gånger

Kladdkaka

Söndag den 22 aug





Blev så sugen på att baka ngt gott funderade först på rulltårta men det blev en klassisk kladdkaka.
Gott med vaniljglass och lite färska bär till eller bara som den är med ett glas kall mjölk.



Kladdkaka
2 st ägg
3 dl socker
1 dl flytande margarin
4 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
salt

1.Sätt ugnen på 225 ° C
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ihop ägg och socker poröst.
4. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten tillsammans med flytande margarin.
5. Grädda ca 15-20 minuter.


Skönt med helg

Lördag den 21 aug

De satte verkligen igång med full fart efter semestern har suttit med jobb varje kväll så bloggandet har kommit lite efter. Otroligt skönt att nu få helg.

Efter en tuff vecka blev jag väldigt glad när fam Harlling ringde igår em och bjöd oss på kräftor igår kväll, alltid lika trevligt med spontan middagar. Vi blev lyxigt hämtade med båt vid Slussen och fick sedan skumpa och ett härligt kräftkalas. Kan helgen börja bättre !!!

Hade nu tänkt att ta en promenad och sedan handla för att fixa en god middag men regnet bokstavligen öser ner.
Jag saknar att som under semestern kunna handla bra grönsaker direkt ifrån bonden eller att handla fisk och skaldjur direkt ifrån rökeriet.
Visst jag kan cykla till Hötorgshallen eller Melanders i Vasastan men det är inte riktigt samma sak, tänk om det inte var så lång till sommarstugan så att vi fick vara där på helgerna.




Så här handlade jag bla i sommras - Affärerna fungerar när det finns ärliga människor som handlar :)


Tillbaka på spinning cykeln

Tisdag den 17 aug

Tjohooo, vad roligt det är att få spinna igen :)
Ikväll blev det en riktigt tufft pass på Fridhemsplan, Therése körde "best of music" vilket blev sjukt bra.
Det immade igen helt i salen, såg varken speglar eller glaset i dörrarna - då spinnas det på rätt så bra.

Kul att se alla bekanta ansikten och dras med i allas otroliga energi som finns på dessa pass helt galet vad det tjoas, grymt roligt.

Efter träningen blev det smarriga kantarell toasts med massor av svamp ifrån Hötorget, lyxigt.
Nu måste jag jobba tyvärr då två stora presentationer väntar en imorgon och en på fredag, det var verkligen ingen mjuk start för min del.




Bröd bak




Söndag den 15 aug

Tidig morgon med en runda golf perfekt att vara klar strax efter 11 och sen ha hela dagen framför sig.

Frysen gapade tomt på bröd så idag fick det bli bakning av två olika sorters bröd, ett med torkade aprikoser och mandel och ett vanligt grovt. Två limpor som jag gillar skarpt och alltid har i frysen.

Visst är det gott med semestern "köpe" bröd men hembakat är det bästa utan massa onödiga tillsatser.
Här kommer recepten som jag även lagt upp förut

Emmas limpa

1 limpa

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solroskärnor
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl nötter
1 dl frukt

1. Blanda fil och sirap och sedan de torra ingredienserna, sis nötter och frukt.
2. Häll den rätt så lösa degen i en smord form
3. Strö lite mannagryn över brödet
4. Grädda i 80-90 min i 175 grader

   

Carolines bröd

1 limpa

5 dl vetemjöl special 
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
2 dl mörk sirap

1. Blanda ihop allt det torra, tillsätt det blöta.
2. Häll upp i två avlånga formar
3. Grädda i 100 minuter i 175 grader.

Passar bäst att baka dagen innan, då hinner de "sätta" sig lite!

 

Bröllopsdag

Söndag den 15 aug





Idag firar vi vår första bröllopsdag :)
Vi åt en väldigt god middag på BAR ikväll  http://restaurangbar.se/, jag valde deras skaldjursfat med hummer som var fantastiskt gott. Satt ute i den varma sommarkvällen och njöt av mat och dryck.
Går gärna hit igen och testar deras andra rätter.




Positiva minnen

Torsdag den 12 aug

Idag blev det en tidig morgon för att åka till Kristianstad och golf på Araslövs södra bana, inget vidare bra spel men en otroligt vacker och fin bana samt kalas väder så jag är mycket nöjd med .

Sist vi var på Araslöv var när vi hade vår golf tävling innan vårt bröllop vilket är exakt ett år sedan på lördag hade en betydligt bättre runda då. Tänkte mycket på den dagen och bröllopet idag viklet gjorde att jag glömde bort alla negativa tankar som ofta kommer när spelet inte går som man vill. Att tänka positivt gör livet så mycket enklare :)

Efter golfen åt vi lunch på Araslövs krog det blev en klassisk club sandwich och sallads buffe som var helt ok.
På vägen hem skulle vi stanna i Yngsjö för att besöka glassfabriken där "Otto glass " görs men de hade stängt tyvärr. Har ni inte testat Otto glass så gör det "riktig" glass som finns även i Stockholm tex hos City gross.


Terräng

Torsdag den 12 aug

Körde ett terräng pass 11 km bland buskar och snår nere på heden ikväll ev var detta sista passet här nere :(
Tappade min hårsnodd i snåren så jag fick springa nästan hela rundan med utsläppt hår ingen hit men det gick.
Får nog bli lite mer löpning i såpret vid Karlberg i höst för att få lite variation i löpningen alt ta bilen ut till Ursvik men då blir det helt plötsligt ett projekt.

Hörde åskan mullra den sista km vilket fick mig att öka lite och nu blixtrar och dundrar det ordentligt, läskigt med blixtrar.


Här börjar en härlig runda


Vi åker hem imorgon alt lördag beroende på vädret hoppas hinna en kort runda imorgon innan vi sätter oss i bilen om det nu blir så att vi åker hem då vi har en låååång tråkig resa hem.

Förmodligen det godaste som finns

Onsdag den 11 aug



Vilken lycka!!!!
Gissa om jag blev överlycklig och rörd över att familjen Grufstedt släpat en påse M&M mandel över halva jordklotet till mig, M&M mandel är helt klart det bästa jag vet.

Tyvärr går M&M mandel endast att köpa i USA av någon konstig anledning tro mig jag har letat i varje land jag besökt efter M&M mandel men bara hittat det i USA.

Jag har en stående beställning på M&M mandel om någon ska till USA och har lite plats i väskan.


STORT TACK söta familjen Grufstedt för att ni tänkte på mig, kram

Ciabattamix

Onsdag den 11 aug



Hittade ett paket ciabattamix ifrån Kungsörnen när jag städade i skåpen idag som hade för kort bäst före datum för att dstå kvar till nästa sommar.
Gillar inte färdiga mixer till bröd och kakor men just Ciabattamixen är faktiskt ett undantag.
Brukar ha en mix i stugan om man för oväntat besök eller behöver slänga ihop ett bröd snabbt (fuska lite)

Det du behöver förutom Ciabattamixen är 25 g jäst och lite olja och får då 6 stora Ciabattas som är absolut godast att äta nygräddade men går även att frysa in och sedan värmas.

Nu ska vi göra goda lunchmackor med nygräddae Ciabattas, mums

  




Härlig sommarkväll

Tisdag den 10 aug



Golf humöret var lite si och så de första hålen men sen så släppte det.
Vi gick ut kl 16:30 och var ute i 3,5 h hade strålande sol under hela rundan - en riktigt härlig sommarkväll.
Djupadal är en av de mest kuperade banorna jag spelat vilket jag gillar då det inte bara är att traska på.


Efter golfen åkte vi till pizzeria Friden som verkligen ligger ute i ingenstanns. Har läst om gården som serverar stenugnsbakade pizzor tidigare men vi har aldrig åkt dit.
Vi blev glatt överraskade super goda pizzor med mycket fräsha råvaror och trevlig miljö mitt ute på landet.
Jag valde en pizza med skalade räkor och kräftor samt ruccula och avokadokräm

 

På vägen hem ifrån stranden växer det Björnbär

Tisdag den 10 aug

Vaknade till strålande solsken så efter frukost blev det ryggläge på stranden.
Traskade just tillbaka då det molnade på och vi har en golftid i em på Djupadal så vi måste få något i magen.

Jag plockade hallon förra veckan som vi åt på frukostfilen samt till vår fest men gissa om jag blev glad när jag upptäckte att jag iår kommer att kunna plocka björnbär som det finns massor av.
Idag på väg hem ifrån stranden plockade jag handen full då jag saknade en bunke dessa ska få toppa min yoghurt vilken lyx!!!!

Någon som har tips på vad jag kan göra med Björnbär, sylt, saft??


Sommaren är inte slut

Måndag den 9 aug

Vi njuter av vår sista semester vecka och sommrig mat.
På fm gjorde vi en liten utflykt och besökte Gröna butiken i Orelund http://www.orelund.se/ där vi köpte jordgubbar,körsbär och tomater. Detta är sommar för mig att kunna köpa färska grönsaker hos odlaren.
Stannade även på Kiviks musteri http://www.kiviksmusteri.se/main/default.asp där det blev lite provsmakning och köp av deras juice.
Tanken var att vi skulle stanna och ta en fika men vi är ju inga fika människor så efter att ha försökt i Simrishamn, Brantevik och Skillinge blev det en fika hemma :)

 

Kvällens sommriga middag smakade väldigt bra, färskpotatis och olika sorters sill

 


Efter regn kommer solsken

Måndag den 9 aug

Efter regn kommer solsken, det sprack upp på em och solen tittade fram igen.
Snörade gladligen på mig skorna för en tur ikvälls solen, rundan blev mest på asfalt och lite i terängen då jag ville få lite flyt i löpningen. Nöjd med rundan då vaden höll och tiden var bra milen på 45 min.
Nu mår jag hur bra som hellst och njuter av min sista semester vecka.

Skönt att kunna hänga svettiga träningskläder på tork ute istället för inne i badrummet som det blir hemma.
Man blir allt lite sugen på att bo i ett hus efter tiden i sommarstugan, får surfa lite på hemnet ikväll :)


Sommarens godaste glass

Måndag den 9 aug


   

Sommarens godaste glass (i Sverige) finns helt klart hos Olof Viktors i Glemminge.
Igår hade vi inget vidare väder så vi gjorde en utflykt till min favorit Olof Viktors där man kan spana in i bageriet när de bakar samt köpa deras bröd bakat i vedeldad stenugn.
Sist vi var här köpte jag min baksten men igår blev det deras glass som var fantastisk god. Förklaringen till detta ser ni nedan, taget ifrån Olof Victors hemsida.

Visst är det skönt att veta vad vi stoppar i oss!?
Debatten om fusket inom livsmedelsindustrin har varit het i ett par år nu.
Tack vare Mats-Eric Nilsson och böckerna "Den hemlige kocken"
och " Äkta vara " så har en del viktiga förändringar skett inom industrin.
Fortfarande är det många tillsatser kvar på butikshyllorna.
Vi har sedan starten 2002 varit noga med att inte tillsätta något onaturligt
i våra produkter.
En äkta glass skall innehålla fyra ingredienser: Färsk mjölk, vispgrädde, socker
och äggula. Vill man sedan smaksätta den så tillsätter man en frukt, en tjock härlig Tahitivaniljstång eller smälter i en utvald choklad.
Detta är vi noga med och vi är väldigt stolta över att Mats-Eric skriver
om vår glass i boken "Äkta vara ".


Bakformar


Har länge spanat på dessa brödformar i papper då jag ofta bakar bröd som present och vill ha något snyggt/roligt att lägga brödet i. Gissa om jag blev glad när familjen Magnusson kom med ett paket formar i fredags :)


Självfallet kan du använda formen även till sockerkaka och pajer. Det är lätt att servera ur formen - bara att vika ut kanterna.

Regnet öser ner ute och jag har ingen ro till att bara sitta inne, hade hoppats på en promenad eller löprunda men det får vänta till kvällen då det kanske inte öser ner lika mycket.
Håkan sover så jag funderar på att kanske baka ngt eller få med honom till Olof Viktors.


Vridnabagutter

Söndag den 8 aug



Bakade vridnabagutter till fredagens fest, föredrar att göra dem på surdeg men hade inte möjlighet till det projektet nere i stugan men dessa passar perfekt till en grillmiddag.

Smakar självfallet allra bäst nygräddat men jag brukar baka dessa på morgonen då de ska jäsa totalt 1,5 h och lsedan lägga brödet i en bakduk när de svalnat så håller de sig bra fram till middagen.

Vridnabaguetter

4 st

25 g jäst
5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjölspecial

havsalt
färsk rosmarin

1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
2 Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl, salt och rosmarin och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Sommarfesten

Söndag den 8 aug

Ifredags hade vi vår årliga sommarfest nere i stugan, 13 st vuxna och 7 st barn kom på besök.
Hade beställt strålande sol och riktigt varmt väder och vädergudarna lyssnade :)

Vi började med att fika mina vaniljbullar för att sedan gå ner till stranden där barnen och killarna badade i vågorna.

När all var uppe ifrån stranden och de sista gästerna hade anlänt började vi fixa med middagen.
MP var min hjälpreda i köket vilket underlättade väldigt mycket , tack vännen. MP fixade bla allting för barnen så att de fick äta först, grillspett med korv och kötbullar för att sedan kunna leka vidare.

Sedan bjöds det på grillad grishals alt kyckling som Håkan marinerat (i olja,honung, soja, chiliflakes,vitlök och persilade) två sorters sallader - grönsallad och vattenmelon/fetaost salladen som jag gjorde tidigare i sommras.
Färskpotatis och två olika sortesr såser basilika och mangochutney



Bakade en stor laddning med baguetter på morgonen som jag toppade med havsalt och färsk rosmarin innan gräddning (doftar ljuvligt). Gott med nybakat bröd till grillat och goda sallader.


.

Till efterätt blev det som ni redan vet hallonmarängsviss 

Roligt att kunna samla alla våra skåne vänner som inte träffars så ofta samt MP och Jens alltid lika roligt och trevligt att ses.

Vissa höll traditionen vid liv och körde på till 04:30 medans andra körde hem eller gick och la sig lite tidigare.

Tack alla för fina presenter och för att ni kom :)


 


Chokladsås

Söndag den 8 aug



Hur enkelt som hellst och mycket godare än att köpa färdig sås med massa tillsattser. gör din egen chokladsås,
Går att förbereda dagen innan den ska serveras och sedan bara värmas på.

Chokladsås
1 dl socker
1 dl kakao (gärna av finare kvalite dock inget måste)
1 dl vatten
salt

Blanda allting i en kastrull och låt det koka upp under omröring, koka någon minut.
En skvätt grädde i om du önskar.



Bjöd på en hallon/marängsviss som efterätt på vår sommarfest i fredags som var enkelt att göra då vi var många gäster och något som brukar uppskattas av både stora och små.

Istället för att använda grädde hade jag turkisk yoghurt vilket ger en frisk smak.
Tips är att använda frysta hallon och inte låta dem tina helt då glassen lätt smälter i värmen.

Hej eller godmorgon

Torsdag den 5 aug

Hur svårt kan det vara för vissa människor att säga hej eller godmorgon ???
Möter nästan samma människor på min morgonpromenad varje morgon och säger alltid hej eller godmorgon till de jag möter. Vissa hälsar bekant och andra vägrar ...hur svårt kan det vara vi är inte i stockholm utan i ett sommarstuge område.

Idag blir det fixande inför morgondagens fest, 14 vuxna och 9 barn kommer på besök imorgon.
Ska göra chokladsås, plocka bär och göra några såser idag, använda lite av kryddorna på altanen.


Sommar träning

Onsdag den 4 aug

Lite trött på min vanliga löprunda så ikväll blev det en ny runda på heden som verkligen gick bland buskar och snår. Tur att jag inte ska på fest och visa benen för de har fått sig en omgång, ser ut som ett riktigt sommar barn med alla sår på benen. Men shit vad jag njuter av att få springa i denna miljön.
Tanken var att det skulle bli en kort runda men jag hade ju ingen tid att passa så jag körde på :)

Efter löpningen letade fram mina gummiband och körde lite övningar på gräset - bunkern på Fridhemsplan känns ganska långt borta.

 

Jag njuter av min semester

Onsdag den 4 aug

Vi har det så bra, tillbringat större delen av dagen på den underbara stranden i strålande solsken.
Finns nog inget ställe som får mig att koppla bort allting och må så bra som jag gör här, bra för kropp och själ.



Morgonens frukostbullar fick följa med till standen som lunch



Läskande vattenmelon i värmen

De trodde jag aldrig!!

Onsdag den 4 aug

Imorse hade jag premiär med gåstavar....det trodde jag aldrig!!
Vad tyckte jag då, lite roligare då det blev lite variation till den vanliga promenaden, jobbigare inte särskilt.
Underlättade lite när jag gick i lite djupare sand dock inte helt lätt att gå med en påse bullar i handen på väg hem i från campingen :)
Föredrar nog mina vikter som man fäster i händerna om man vill använda ngt redskap vid sin promenad.


Hos Bo Ohlsson i Tomelilla kan man köpa det mesta och jag inskaffade ett par stavar för 79 kr samt massa annat som tallrikar och servetter inför sommarfesten.
Hemsk affär med massor av folk men ändå blir det alltid ett besök till herr Ohlsson varje sommar.



Solen skiner och himlen ät knall blå så idag blir det en dag på stranden.
Väntar bara på att tvätten ska bli klar och sedan hängas ute vilket är lyx för en stadsbo....älskar doften av kläder som fått torka ute, precis som när man var liten.

Golf på Tomelilla



Tisdag den 3 aug

I Skåne är det flott, flaggor på damtee !!!
I em spelade vi golf på Tomelilla en bana som jag har lite hat kärlek till då den är rätt så svår. (Min första runda här slutade i tårar men skam den som ger sig)

Idag gick det riktigt bra och vi hade en rolig runda. Lagom bra träning med 18 hål och en bag på ryggen.
Nästan inget folk på banan så vi behövde aldrig stå och vänta vi gick runt på 3,5 h, då tappar man inte flytet i spelet med massa stopp.
Tycker att man borde ta bort kiosk stoppet efter 9 hål som många gör då det ofta ställer till med kö.

Skånemejerier

Tisdag den 3 aug

Alltid lika roligt att varje sommar testa Skånemejeriers nya produkter



Några av årets nyheter är bla en frisk smaksatt Lätt Afil Krusbär Fläder med mild Vanilj. Med goda fruktbitar och den välgörande acidophilusbakterien. Samt Lättyoghurt Päron Citron som inte har samma friska smak men goda fruktbitar.
Min favorit är helt klart Afilen som fått ersätta min gröt i sommarvärmen :)

Terräng träning

Måndag den 2 aug

Ikväll blev det terräng löpning i ett bra tempo, jäklar vad tufft det är men grymt roligt att få springa på små stigar och sand. Bra att få variation i träningen då det annars blir Stockholms flacka gator.

Avslutade med några magövningar, armhävningar och kissandehunden på altanen - sann semester träning :)


Kvällens middag smakade väldigt bra, vi fortsätter att grilla.


De årliga vaniljbullarna


Måndag den 2 aug



Bestämde mig för att enligt tradition baka vaniljbullar idag då det såg ut som om vi skulle få dåligt väder, men vad händer när jag är mitt i baket jo solen tittar fram och det blir en fantastisk dag :)

Hade dock inget emot att stå inne och baka då jag tycker det är roligt och hör sommaren till.
Vi har vår årliga sommarfest på fredag och då ska det vara vaniljbullar till em fikat efter en dag på stranden samt att det bästa Håkan vet är vaniljbullar så han har kommit in titt som tätt och frågat lite försiktigt när vi ska fika :)

Nu är jag klar med mitt bak, Håkan och jag har fikat med bullar och saft , ska springa över till grannarna som brukar få ett fat bullar och säkert gissat vad som står på när bulldoften osat ur stugan.

Ut i solen nu :)

Receptet kommer här :
Vaniljbullar
45 st

150 g smör/margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl vetemjöl

Vaniljkräm

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
2. Smula ner jästen i stor degbunke, tillsätt en dl av den fingervarma mjölken och rör tills gästen löst sig.
3.Tillsätt resten av vätskan samt salt och socker.
4. Arbeta in mjölet till en smidig bulldeg. Spara 0,5 dl mjöl att knåda med. Jäs under bakduk i 40 min.
5. Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn fyrkant, cirka 40X40 cm.
6. Lägg en klick vaniljkrämen mitt över degen, vik ihop kanterna.
7. Lägg helst bullrna i formar, Täck med bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 250°.
9. Vispa ägget och pensla bullarna, grädda vaniljbullarna i mitten av ugnen i 5-8 min. Låt vaniljbullarna svalna på galler under bakduk.

Vid servering pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker, njut

     


Grymma Emma

Bäst när det gäller, grymma Emma Green kammar hem minst ett brons. Kom igen Emma du fixar ett silver !!!

Friidrott på tv och äntligen får svenskara visa var det går för, heja heja
Blir så grymt träningsugen imorgon är det slut på vilan och dax för att lite mer träning :)



Bild ifrån ab.se


Sommarkväll

Söndag den 1 aug

Efter en skön promenad på stranden och i skogen kom jag hem till en tänd grill och dukat bord.
Slängde i hop en sallad och två såser med yoghurt/mangochutney och yoghurt/chili till min grillade kycklingen och Håkans grishals samt grillad lök och halloumi.

Fortfarande varmt och skönt ute, håller tummarna för att vi får en härlig sommar dag imorgon också.


Njuter av att kunna grilla :)




Årets första runda

Söndag den 1 aug

Då vädret inte var kalas imorse beslöt vi oss för att golfa på Stiby
För min del blev det premiär för i år så jag hade inga större förväntningar men vädret slog om helt och vi fick strålande sol så jag njöt av att bara få vara ute och röra på mig.

Golf är verkligen en perfekt semester aktivitet man får vara ute, umgås och röra på sig. Glad över att vi båda golfar och gillar aktivitet även på semestern.

Avslöjar inte min poäng idag men jag höll humöret uppe dvs inga fula ord och kastade klubbor :)








Ny morgonjuice

Söndag den 1 aug

Hittade en ny juice ifrån Brämhults med smaken blåbär och svartavinbär inär vi handlade som jag rekommenderar.
Frisk och läskande smak som blir en bra kombination till morgon filen eller gröten.



Har hittat flera andra produkter ifrån Skånemejerier som jag gillar återkommer med dessa. Kul att hitta lokala variationer fast man handlar på Ica.

RSS 2.0