Kom i form i Rålis
Ett litet tips ifrån tidningen "Vårt Kungsholmen" att på måndagar och onsdagar kan du träna utomhus med Friskis & Svettis i Rålis. Passen börjar kl 18:00 och är en blandning av gympa och andra träningsformer, så som Ki Balans, Core och Dans fuego.
Saknar du träningskort eller vill träna ute i grupp är detta säkert helt perfekt.
Fast lane
Efter ännu en härlig dag på sjön var mina ben fulla av spring och redo för att känna på asfalten igen efter sommar löpning på stigar och strand.
Min Nike "Fast lane" tröja som jag köpte i New York passade bra på Stockholms gator och jag hade en helt ok tid på min runda idag.
Lycklig efter en skön sista dag på semestern med sol, båt, god mat och löpning
Melkers premiär på sjön
Kapten Håkan och matros lillebror och Melker
Det utlovade regnet valde att aldrig visa sig så vi fick en härlig dag på sjön tillsammans med lilla Melker och hans mamma och pappa.
Vi fick oss en tur i Djurgårdskanalen, glass, tankning och båttvätt på Lidingö och sedan ut mot Baggesfjärden genom Skurusundet.
Glass är gott ! Fasters favorit gjorde premiär på sjön och verkade gilla båtlivet.
Efter en skön dag på sjön la vi till vid "Loopen marina" för en middag på bryggan en trevlig avslutning på en mycket bra lördag
http://loopentest.wordpress.com/
En räksallad med mycket räkor smakade mycket bra
Tack fam Clason för en bra dag
Frukost
Svenska stora färska blåbär i frukost yoghurten är lyx med mina kex med ägg och kaviar.
Den nya varianten av kex med pumpafrön samt att jag delade kexen redan efter 15 min blev mycket bättre.
Hade hoppats på en dag på sjön idag men vädret verkar ha planerat något helt annat tyvärr
Kycklingsallad med rostadmajs
Kvällens middag blev en kycklingsallad på grilladkyckling och massa annat gott i salladen som tex granatäpple, avokado, rödlök och rostadmajs. Efter att ha fått lite inspiration ifrån "mat Tina" testade jag att rostamajs och det blev mycket gott.
Hade säkert blivit ännu godare om jag hade haft färsk majs men idag fick det bli burkmajs.
Stekte 1 burk majs och en hackad schalottenlök i lite avokadolja tills det fick ordentlig färg tillsatte sedan lite chilipulver och salt.
Såsen/dressingen var det ordentligt drag i då jag blandade turkiskyoghurt med sambal oelek - enkelt och gott.
Efterlängtad spinning
Lycklig efter ett spinningpass på Hötorget, tänk att det kan vara så roligt att cykla i grupp inomhus!
Ett upplägg med 10 min uppvärmning sedan 38 min non stop på samma växel men i tre olika tempon - uthållighets träning precis i min smak
Hade extra koll på pulsklockan för att inte köra helt slut på mig själv efter semestern.
Det är mycket lättare att komma upp ihög puls efter vila men sen gäller det att orka ligga där uppe oxå och det är en annan femma.
Min kropp behövde en ordentlig semester vila ifrån tuff träning och det kändes idag att den fått vila då det fanns mycket kraft och energi.
Mera kex
Fredag den 29 juli
Jag är helt såld på "dinkelkexen" som jag bakade i stugan och var därför tvungen att göra en plåt när jag kom hem. Testade att även blanda ner pumpafrön denna gången och det var en hit.
Har ni inte testat så gör det nu och tala gärna om vad ni tyckte om resultatet.
Frökex
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrö
1dl linfrö
1 dl pumpafrön
2 dl dinkelmjöl alt bovetemjöl
2 dl vatten
1/2 dl olja (använd tex chiliolja om du vill ha smak på kexen)
flingsalt (att strö över)
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra i ca 30 minuter.
2. Bred ut degen tunt på en plåt med bakplåtspapper. (jag la ett papper över degen och kavlade för att lättare få ut degen) Strö på flingsalt över hela degen.
3. Grädda mitt i ugnen ca 1-1,5 tim i 150 grader. Ta ut plåten efter ca 15 min. Skär degen i rutor eller långa smala remsor.
Låt kallna.
Hej då Skåne
Vi fick en riktigt härlig dag på stranden i onsdags men när det sedan lovades regn tors-sön bestämde vi oss för att köra hemåt på kvällen.
Vädret var ingen höjdare i år men jag har njutit av lata sköna dagar i Skåne och det är med laddade batterier jag går till jobbet på måndag igen.
Äntligen sol
Äntligen en sommarmorgon med solsken, köpte frallor och plockade hallon på min morgonpromenad till frukosten.
De är dessa underbara mornar med sol, semester och svenska färska bär i yoghurten man ska komma ihåg när snön och mörkret kommer.
Nu blir det ryggläge på stranden !!
Pyttipanna
En sen middag med pyttipanna på grillrester, färskpotatis och färska kryddor och stekt ägg smakade sååååååå gott efter en heldags road trip. Vi rubbade köttet sist vi grillade istället för att marinera, kycklingen blev ok men fläskkareen fick knappt någon smak alls men idag smakade den betydligt mer.
Efter frukost i Kristianstad hos Magnussons styrde vi mot Önnestad sen Höganäs keramik för att sedan avsluta med ett riktigt kaffekalas i Västra Broby.
Nu är vi två riktigt trötta människor som kommer att krypa till sängs väldigt snart.
Gåbortpresent
Man tager vad man haver och pyssel på hög nivå - klistrade på spets som jag hittade i ett skåp på en papperspåse och vips så fick jag något att lägga min dinkelkex i.
En flaska vin och mitt hemmabygge får bli vår lilla gåbortpresent till fam Magnusson.
Semester löpning
En förmiddags löprunda på stranden och skogen dvs äkta semesterlöpning !
Har inte känt något i vaden varken under eller efter de senaste rundorna kan vara att jag ökat min uppvärmning och att jag inte springer 100% på asfalt.
Nu väntar en dusch och mellanmål sen styr vi mot Kristianstad för en middag med vänner
Dinkelkex
Av fullkornsdinkel mjölet som jag köpte på matmarknaden idag testade jag att baka dinkelkexen som jag fick receptet på.
Oj oj vad goda de blev och väldigt lätta att göra så ni måste testa !
Dessa små kex är goda att äta som de är men här hemma blir det ett perfekt tilltugg med ett glas rött, Gruyere ost och fikonmarmelad till kvällens grillning.
Dinkelkex
En plåt
2 dl fullkornsdinkel
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
2 dl kokt vatten
1/2 dl olja
salt
1. Blanda de torra ingredienserna tillsätt vatten och olja
2. Tryck ut på en plåt klädd med bakplåtspapper (lägg ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut) strö ev över havssalt
3. Grädda i 150 grader i 1 timme
Bara att röra ihop allting snabbt i en skål sen skjuts in i ugnen
Matmarknad på Kronovalls vinslott
Idag blev det ett besök till Kronovalls vinslott där det idag var en matmarknad på slottsgården där lokala matproducenter ifrån hela Skåne ställde ut och sålda sina varor.
Köpte med mig grönsaker och ett dinkel fullkornsmjöl ifrån "Helenelust" ekologiska odling i Skåne Tranås.
De bjöd på galet goda dinkelkex som jag fick receptet på så gissa vad jag bakar nu!
De har en trevlig ssommarrestaurang i "Spannstallet" som är öppen fram till den 14 aug där man kan fika eller äta pizzor ifrån vedeldad ugn och självfallet dricka vin ifrån Åkessons vinhus. http://www.petripumpa.se/?pid=38
Självfallet fanns den skånska specialiteten "spettekaka" eller "spiddekaga"
Denna fina buketten stod inne på slottet förmodligen en brudbukett ifrån en bröllopsfest igår
Träning hos Ystad Saltsjöbad
Igår höll "duracellkaninen" Emma på att bli tokig då det regnade och blåste ordentligt åt alla håll och kanter mer eller mindre hela dagen.
Hörde därför av mig till Ystad Saltsjöbad och frågade om jag fick träna i deras gym och det var absolut inga problem. http://www.ysb.se/
Gymet hade en del cardio maskiner en cable cross maskin, hantlar och en skivstång så jag fick till ett skönt pass för bröst, armar, axlar och mage. Jag var helt solo i det lilla gymet och kunde göra precis som jag ville.
Tjohho vad skönt det var att få lyfta lite skrot och svettas lite i en källar lokal när regnet öste ner.
Nu hoppas vi på att det är slut på dagar med regn och rusk för vet ni vad idag skiner solen och då är vi så gärna ute igen :)
Carolina Gynning ställde under konstrundan i påskas ut några av sina tavlor hos Ystad Saltsjöbad några av hennes tavlorna fanns fortfarande kvar och jag skulle väldigt gärna ha en av hennes större tavlor om jag hade plats.
Paj med vaniljyoghurt
Lördag den 23 juli
Gårdagens paj blev helt ok och att servera den med lite turkiskyoghurt blandad med lite vaniljstång blev mycket bättre än den söta vaniljsåsen. Ett litet tips !
Kunde garnera pajen ned citronmeliss ifrån kryddträdgården som Maria fixat, hur lyxigt är inte det med massa kryddor runt knuten.
Receptet på pajen - http://missdigi.blogg.se/2011/july/hallon-och-jordgubbspaj.html
Kite och löp vindar
Bilderifrån Dalarö tidigare i sommar
Men vad det ska vara svårt för solen att titta fram börjar bli riktigt less vädret så pass att vi funderar på att packa ihop och åka hem till Stockholm där vädret ser betdligt bättre ut.
Vädret bjöd iallafall på rätt vind så H kunde kita vid Nybrostrand och jag letar mig in bland sommarstugorna för en löprunda i lite mindre vind.
Jäskorgar
Äntligen har jag införskaffat en jäskorg köpte en avlång korg hos Olof Viktors för 180 kr
Med en jäskorg får du ett högre bröd samt att brödet får ett vackert mönster av korgen.
Väldigt sugen på att testa men denna typen av brödbak får allt vänta tills jag kommer hem till ett bättre kök och framförallt ugn. Något ska jag ha att pyssla med i höst också !
Hallon och jordgubbspaj
Efter en helt ok golfrunda på Stiby (fick ihop 33 poäng) så var jag bara tvungen att baka en hallon och jordgubbspaj av hallonen som vi plockade i förmiddags.
Tänkte först göra en smulpaj men saknade både havregryn och potatismjöl så det blev en variant med både botten och täcke.
Hur den smakar får vi se imorgon då den får bli min namnsdagstrårta
Hallon och jordgubbspaj
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
150 g smör
2 msk kallt vatten
ca 2,5 dl hallon och 1 dl jordgubar
1/2 dl socker
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
2. Grädda pajskalet i 175°C i ca 8 min. Fyll pajskalet med bären och strö över socker och kanel. Kavla ut resterande deg till ett lock som täcker pajformen. (Tips, lägg degen mellan två ark plastfolie och kvala ut degen blir betydligt lättare att kavla. Låt ligga i frysen en stund sen) Skär några snitt i locket.
3.Grädda pajen i 175°C i ca 25-30 minuter, tills pajen fått lite fin färg.
Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker alt vaniljsås eller riktigt god vaniljglass .
Självfallet kan du göra pajen med andra bär samt att frysta bär går alldeles utmärkt att använda
Skit väder!
Fredag den 21 juli
Regn och rusk även idag det var ju inte meningen att semestern skulle regna bort!
Jag klättrar på väggarna av att bara sitta inne så nu blir det regnrocken på (en sån där gammal hederlig gul sak som gör allt annat än andas men precis en sån man vill ha i sommarstugan) för att plocka lite hallon.
Vad kan man baka med hallon?
Olof Viktors
Ingen sommar utan ett besök till Olof Viktors i Glemminge för att titta i deras butik ta en fika och köpa något av deras goda bröd som bakas i vedeldad stenugn. Allt göres från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer. En långsam jäsprocess med surdeg som bidrar till både hälsosammare och definitivt smakrikare bröd
http://www.olofviktors.se
Jag blev ju bortskämd med gott kaffe i Italien varje dag och har saknat en riktigt god kaffr/latte i flera dagar.
Så det blev en stor balja kaffelatte hos Olof Viktors (laktosfrimjölk för magen) och en kokostopp
Sockerbullar
Lite socker på dessa sen så !!
Regnet riktigt öser ner och då passade jag på att baka de årliga "sockerbullarna" tlll Håkans stora lycka han har suktat efter detta baket sen vi kom hit.
Gjorde även några stora kanelbullar med extra mycket kanel, kanel älskare som jag är.
Ett roligt sätt att spendera dagen på när det regnar men det räcker med en hel dag med regn nu vill vi ha sol
Sockerbullar
ca 40 st
1 msk svarta kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
1.2 l vetemjöl special
Vaniljkräm till fyllning
1. Mal kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till avlånga plattor, ca 1 1/2 cm tjocka.
4. Markera rundlar i den ena degkakan. Lägg en klick fyllning i mitten på varje rundel. Lägg den andra degkakan över och gör rundlar med ett mått. Tryck till kanterna så att bullarna ser hela ut. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa under duk ca 40 minuter.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem med smält matfett och doppa dem i socker. Bullarna går att frysa.
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk socker
1 msk maizenastärkelse eller potatismjöl
1 msk vaniljsocker/vaniljstång
1. Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizenastärkelse till fyllningen i en kastrull. (Använd inte stålvisp i en aluminiumkastrull, då kan krämen bli missfärgad!). Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker. Låt krämen kallna.
Snäll mot magen
En morgonpromenad till campingen i duggregnet med Mark Levengood som sällskap i lurarna trist att vakna med detta vädret men en väldigt skön semester känsla i kroppen ingen stess och inga måsten
Har haft ont i magen i flera dagar så nu blir det laktosfritt och glutenfritt till frukost iform av en smarrig bovetekrossgröt med en skopa proteinpulver, havredryck och ägg.
Hoppas på att magen blir glad om jag tänker på vad jag stoppar i den idag så att jag slipper det magonda.
Peppande kvällslöpning
Brukar normalt inte springa med musik men efter att ha uppdaterat min träningsmusik fick den hänga med på kvällens löprunda och den var riktigt peppande.
När Lady Gagas "The edge of glory" kom på spellistan fick jag lite extra spring i benen och var tvungen att sjunga med :)
Altanen fick efter rundan fungera som mini gym för lite övningar ifrån shapen hittade en pinne i boden som fungerade hur bra som hellst förl funktionell träning.
Kafferosteriet på Österlen
Efter att ha slagit några bollar på rangen i Stiby kurrade det i våra magar så vi stannade på "Kafferosteriet på Österlen" gamla "Mötesplats Österlen" som sedan i midsommras har öppnat sin servering där man bla kan äta surdegsbakade pizzor från stenugn. Inget jätte utbud men nog en av de godaste pizzorna jag ätit.
Stanna för en fika, lunch eller middag om ni har vägarna förbi http://www.kafferost.com/
Tomat, mozarella,basilika, oliver och salami
Sardeller, mozarella, basilika, kapris och oliver
Mandelkubb
Molnigt ute då passar jag på att baka lite på förmiddagen.
Det fick bli något snabbt och enkelt, mandelkubb som det var evigheter sedan jag åt. Pappa köpte alltid hem mandelkubb när vi var små som vi åt med ett glas kall mjölk.
Jag saknade kvarn till att mala bittermandeln så jag använde bittermandelolja istället och det fungerade.
Tyvärr har jag inte världens pålitigaste ugn i stugan så "kubbarna" fick kanske lite väl mycket färg.
Mandelkubb
14 st
5-10 st mald bittermandlar (5 droppar bittermandelolja)
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil (eller filmjölk)
2 tsk hjorthornssalt
5,5 dl vetemjöl
pärlsocker till garnering
1. Rör ihop socker och smör. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
2. Klicka ut smeten på en plåt. Strö pärlsocker över.
3. Grädda i ca 8-10 minuter i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn.
Enkelt och snabbt bak som är perfekt för tex oväntat sommarbesök, tyvärr luktar det inte så gott när kubbarna är i ugnen men det är det värt.
Hade gärna haft min pappa som oväntad sommarbesök idag och bjudit honom på mandelkubb som han fått mig att gilla :)
Självbetjäning
På en liter åker i Hammarsbackar finns en liten självbetjänings bod där de säljer jordgubbar, hallon,tomater och dill mm.
Försöker att handla så mycket grönsaker,frukt och bär som möljligt hos de olika gårdsbutikerna kan riktigt längta efter att få plocka ihop min korg och sen är det mycket roligare att tillaga och äta när man vet var de kommer ifrån.
Tror ni att denna typ av självbetjäning skulle fungera i tex Stockholm?
Över stock och sten
Fullmåne vid Borrbystrand
Det var fortfarande riktigt varmt när jag stack ut på en skön kvällsrunda på heden, mår som en prinsessa när jag får springa här. Byta Stockholms gator mot sand och hed är lycka för benen.
Hemma igen möttes jag av en tänd grill så efter stretch och dusch blev det en grillmiddag med massor av gott vi grillade bla färskpotatis vilket blir väldigt gott (perfekt om du har potatis över från dagen innan).
Glass
Idag har vi haft en riktig härlig semester och sommardag då vi spenderat hela dagen på stranden med fantastiskt väder. Tog oss en liten promenad bort till glasskiosken i Borrbystrand för att få dagens glass dos som tyvärr blev en besvikelse Sias Sandwich glass smakade blä!
Det blir en dag på stranden
Oslagbar start på dagen med en morgonpromenad på stranden bort till campingen för att plocka upp dagens frallor. Det ser ut som om vi får sol och bad väder idag dvs det blir en dag på stranden
Blåbären som jag köpte igår fick toppa turkiskayoghurt och kvarg blandning tillsammans med lite frön
Kiviks marknad
Ikväll blev det ett besök till Kiviks marknad som började idag och håller på i tre dagar.
Helt galet mycket skit och massor av folk mer än 1000 knallar och 100 000 besökare brukar komma till marknaden.
Gillar man marknadsgodis, munkar,gräddbullar,langos och belgiskavåfflor har man kommit helt rätt.
För min del blev det varma brändamandlar och ett antal gångers försök vid chokladhjulet
William Arnes motoe-cirkus har nog alltid funnits på Kiviks marknad
Sommarfrukost
Vaknade tidigt och tog en promenad till campingen för att köpa frallor och spanade efter hallon och smultron i buskar och snår. Får vi lite fint väder de närmaste dagarna så hinner nog hallonen att mogna bara att hoppas.
Sommrig start på dagen med jordgubbar och några små smultron som jag hittade på vägen och H kommer att bli glad över sina ostfrallor från campingen:)
Vendel Ales stenar
Idag har jag inte gjort många knop städat och fixat lite i stugan och tagit det ruskigt lugnt för att vara mig.
Det var inget vidare grillväder så vi inledde vår Skåne sommar med middag på Vendel Ales stenar "grill by the sea" i Kåseberga. Jag åt rökta räkor med citroncreme och gurksallad som jag suktat efter sen förra sommaren och H valde
honungsgriljerad lammlägg som var helt perfekt. Hit kommer vi fler gånger i sommar ! http://www.vendelrestauranger.se/vendel-ale-stenar/
Premiär för min nya varma Marmot jacka, fröken frys vägrar sitta inne !
Kåseberga
On the road
Vi ska flytta ....nej så här ser det ut när herr och fru Cedell ska åka till sommarstugan, helt galet!
Med två golfbagar ett x antal kites utöver våra vanliga packning då blir resultatet så här.
Det är kanske en vägkrog man ska öppna i sitt nästa liv för det finns verkligen inte ett ok ställe förutom hamburgekedjorna att stanna på. Vill folk eller framför allt lastbilschafförerna inte äta något gott och riktigt när det är ute och åker/reser? Förmodligen är svaret att vi inte har tid att sitta ner och nöjer oss därför med hamburgare eller ngt halvfabrikat på restaurangerna.
Vi stannade på McDonalds i Ljungby men var först tvugna att sitta kvar i bilen i 5 min för att lyssna klart på damfotbollen (vilken bragd) sen blev det hamburgare och lite friskluft och sol på deras uterservering.
Kan inte släppa tanken på bra mat på vägen måste spåna vidare på den under semestern :)
Efterlängtad träning
Efter en veckas ryggläge kan ni ju gissa hur det kliar i min kropp och vilket sug det finns efter att få röra på sig.
Dagens pass blev ett riktigt bra spinning på Hötorget precis min typ av upplägg som riktigt sög lite extra i benen efter en veckas vila. Min energi syndes tydligen för kommentaren ifrån cykeln brevid var " jäklar vilken energi du hade i benen idag"
Kroppen behöver längre vila och återhämtning men jäklar vilken skön känsla det är när man får dra igång igen.
Mix n´go
Då vårt kylskåp gapar tomt efter semestern åt vi dagens lunch på Mix n´go på Kungsholmen vilket visade sig vara ett mycket bra beslut. Skön semester fredag i stan med lunch på deras uteservering på Scheelegatan god mat och bästa sällskapet
Kul att testa lunchutbudet i sin egen stadsdel då det annars blir lunch i kvarteren kring jobbet.
Mix n' go är en salladsbar med ett brett utbud av fräscha & nyttiga råvaror du mixar själv din egen sallad eller väljer av deras rekommenderade mixer om fantasin iinte är på topp. http://www.mixngo.se/
När jag och Caroline var i NY hittade vi flera ställen med denna typ av upplägg älskar det och hoppas att det dyker upp på fler ställen i stan.
Tomater
En av höjdpunkterna med att resa är få testa nya maträtter och besöka matbutiker och små speceributiker.
Brukar alltid försöka få med mig något hem och ifrån Sicilien blev det underbart söta tomater som vi äter som godis här hemma just nu.
Det blev flera tomat och mozarella sallader på semestern enkelt men så gott och fräscht.
Passar både som förrätt eller som gott tillbehör till sommarens grillning
Tomat och mozarella sallad
4 port
100 g mozarella i skivor
2 st tomater fasta, mogna i skivor
2 msk olivolja
1 handfull bailikablad
1 nypa socker
salt och peppar
1. Lägg upp mozzarellan och tomatskivorna på ett fat.
2. Strö över basilika och socker och smaka av med salt och peppar.
3. Ringla över olivolja.
4. Servera med svarta oliver och ett gott bröd.
Semester lycka!
Glädje skutt, efter att ha fått spendera en fantastisk vecka på Sicilien.
En semester precis i min smak att hyra en bil, vespa och boka boende för de första nätterna för att sedan kunna åka runt till olika ställen som man kollat upp innan samt får tips om på plats.
Trapani
Trapani
Favignana
Favignana
Hade första tvättiden imorse för att kunna packa om våra väskor för att fortsätta semestern på Österlen
På väg hem
Strandern i San vito lo Capo var nog bland den folktätaste strand jag sett det var folk precis överallt vi var därför glada över att vi stannade så länge på de andra mindre ställena och endast hade en dag här.
Efter en heldag på stranden fick det bli en raggardusch i hotellets utomhusdusch för att få bort saltvattnet och fräscha till sig lite inför flygresan hem.
Ny duschad och redo för hemresa - utan handduk blir man så här snygg i håret !
San vito lo capo
Spännande boktips
Vårt hotell i San vito lo Capo överaskade oss med en helt ok frukost buffe som utöver de söta bakverken bjöd på tex yoghurt, flingor och färskfrukt. Fröken frukost var mycket nöjd :)
Solmogen kiwi och persika smakar så mycket bättre utomlands.
Redan på morgonen kändes det varmare än de andra dagarna och hettan höll i sig hela dagen nästan så att det var svårt att andas men detta löstes enkelt genom att sola och bada!
Mot stranden !!!
Jag som aldrig annars finner ro i att läsa böcker blir en riktig bokmal på semestern har läst 4 st på en vecka.
Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson
Det fördolda av Hjorth Rosenfeldt
I natt är du död av Viveca Sten
Skuggans Spel av Lars Rambe
Kan varmt rekommendera er att läsa "Det fördolda" som var riktigt bra och spännande
Pasta och choco kebab
Efter 1 h bilfärd kom vi fram till staden San vito lo capo vid 19.00 tiden, lämnade våra väskor på hotellet och gick direkt ner på stan.
Här är det betdligt mer turister och försäljare så vi lämnade huvudgatorna och hittade en bra restaurang där vi bla åt en riktigt god pasta med musslor, det godaste jag ätit under veckan.
Det blev även ett stopp för en gelato vi måste ju ha vår dagliga dos av glass hittade då även ett ställe som serverade "choco kebab" ! Samma teknik som vid köttkebab men med glass istället det var någon som var väldigt sugen på att testa men han var alldeles för mätt.
En promenad med Henke Larsson
Att springa en runda är bara att glömma i den här värmen så jag tog en promenad med Henrik Larrson som sommarpratare i lurarna njöt av att få röra på mig och se mig lite mer omkring i byn.
Henkes program var bra men sorgligt har några fler att lyssna på till flygresan hem imorgon
Vi äter goda mackor som vi fixar i matvarubutikerna, plockar det bröd vi vill ha i brödhyllan och ber sen charken göra i ordning våra mackor. Många goda skinkor och ostar har det smakats på under veckan
Erice
Häromkvällen besökte vi den mysiga lilla bergsbyn Erice där vi strosade runt på de små stengatorna i en lite svalare temperatur
Kan varm rekommendera en tur upp hit !
Svinlande utsikt ifrån borgen i Erice
Trapani
Det är varmt 38 grader stog termometern på idag när vi lämnade stranden det är tom så att jag vill ligga under parasollet och det hör inte till vanligheterna.
Vi har haft ännu en härlig dag på stranden och en skön eftermiddag på bryggan nere vid lägenheten och kvällen avslutades med middag och glass inne i Trapani.
Smått och gott
Pasta med sardeller och kapris
Italiensk frukost
De italienska frukostvanorna är inte riktigt min melodi att starta dagen med en kaffe och ett sötbakverk lockar inte riktigt.
Men att få sitta på vår lilla altan på morgonen äta yoghurt och vattenmelon som smakar himmelskt i morgonsolen gör jag väödigt gärna.
Italienskglass
Italienskglass är något alldeles extra och smakar såklart ännu bättre här än hemma favoriten är helt klart stratachella i en bägare.
Nytt för mig var att få frågan om man vill ha sin glass i en bulle!! De delar en bulle och lägger glassen i som en glass macka, självfallet var vi tvungna att testa men föredrar den gamla hederliga bägaren.
På en egen liten strand i Capo Feto
Vi är inte mycket för att trängas med allt och alla på stranden utan hittar gärna egna små pärlor och idag styrde vi mot Capo Feto dit vi och 4 andra öbor hittat. Vägen dit var ingen höjdare men det var det väl värt.
Väl hemma igen blev det några sidor i pocketboken ett glas rött och lite snacks i kvällsolen innan vi tog bilen till Trapani för en sen middag
Det behöver inte vara så svårt för att vara väldigt gott - Prosciutto, mozarella, ruccola och tomat
Pasta med citron och mandel
Vi har det bra
Just nu är livet väldigt rättvist...
Igår gjorde vi en heldags utflykt till den lilla ön Favignana där vi hyrde en vespa och besökte flera helt fantastiska badvikar
På kvällen åkte vi upp till den lilla byn Erice i bergen strosade runt på de små gatorna och åt en god middag.
Sicilien
En dag full med bad och sol och flera små utflykter avslutades med en sen middag i Trapani våra ögon men inte enligt öborna själva. Gillar den sena pulsen på restaurangerna där stora som små umgås sent på kvällarna.
En riktigt god pizza och favoriten italiensk glass bjöds det på ikväll
Sista rundan i stan
Med en skön semester känsla i kroppen gav jag mig ut i solskenet på en sista löptur nu är jag rastad och fixar nog några tråkiga och stillasittande timmar på ett flyget.
Nu blir det vila ifrån all inomhus träning som gym och spinningcykel istället blir det golf och strandpromenader
På hemmaplan igen
Igår efter min klippning i Uppsala mötte vi upp tjejerna för en middag på vårt gamla stammis hak "Svenssons Taverna" http://www.svenssonskrogar.se/sites/index.php?siteId=9
En väldigt bra start på min semester med god mat och trevligt sällskap i Uppsala !
Scampi sallad
Och Tavernas klassiker deras pizzor
Ompysslad
Nu är jag redo för semester - igår var jag hos på Stylelab http://www.stylelab.nu/ hos bästa Malin som klippte och färgade mitt hår. Som vanligt är man mer än nöjd efter ett besök inte nog med att hon är grym som frisör man har förbannat trevligt också, tack vännen.
Malin bjöd på ett smakprov inför min semesterresa genom att överraskade mig med italienskglass !!!
Nu är brynen plockade och färgade, ansiktet trådat, benen vaxade och håret fixat bara fossingarna kvar sen så är det semester ledighet 100%
Fruktstund
Varför blir det alltid lite smått hysteriskt de sista dagarna innan man ska gå på semester för att hinna med allting ?
Vi dagens sista möte möttes jag av detta smarriga fat fullt med färskfrukt jordgubbar, meloner, bigaråer, passionsfrukt mm
10 gånger bättre med fräsch frukt än kakor och bullar på em som så oftast serveras tillsammans med kaffe.
Humöret och energin snabbt tillbaka och en mycket nöjdare mage.
Har ni frukt till jobbet ?
Vardagsmotion
Det pågår en renovering av hissen i vårt hus och då blir det extra mycket vardagsmotion när man ska traska 5 trappor med matkassar och tvätt. Frågan är bara vad Kone menar med snart ?
Har man ett jobb där mycket av tiden spenderas framför datorn ska man passa på nyttja vardagsmotionen tex ta trappan gå eller cykla till jobber om det går.
Vi hänger
Har haft en riktigt mysig söndag då jag hängt med Maria och lilla Allan promenerat, shoppat och en lång lunch på Saturnus en god sallad och en balja kaffe och självklart en kanelbullle som är ett måste på Saturnus.
En sallad med kyckling med spenat,sesamfrön och citron
Inte en kopp latte utan en balja latte :)
Tiden bara rusade iväg tur att butikerna i Stockholm är öpppna länge även en söndag och särskilt Åhlens city som inte stänger förns 18. Har nu landat i soffan och laddar ner några av sommarens sommarpratare ..semestern och solstolen är nära!!!!
Snabb start sen vila
Lite galet att gå in och träna en dag som denna men det var det absolut värt körde ett mycket bra och svettigt spinningpass på Hötorget som leddes av Danne som lärt upp många av SATS instruktörer.
Märktes att han visste vad han pratade om och jag skulle gärna köra upplägget igen.
Jag fick sällskap av Stina och Patricia så vi var tre starka tjejer på rad som peppade varandra, tack!
Efter en hurtig förmiddag har jag spenderat dagen liggandes på en filt och lapa tsol och njutit av en ledig lördag druckit massor och gett ICAs vaniljyoghurtglass ännu en chans men tyvärr lyckades de inte övertyga mig idag helller.
Bra start för magen
Vaknade riktigt utvilad imorse med kurrande mage och trots värmen var jag sugen på gröt.
Favorit gröten som är extra snäll mot magen då boveten är glutenfri och använder du havredryck är den även laktosfri.
1 dl krossatbovete, 2 dl vatten kokas upp och serveras med havredryck, bär, linfrön och massor av kanel