Findus Green Deli



Torsdag den 30 juni


Jag fick möjligheten att testa en valfri smak av Findus nya produkt "green deli" jag valde Italian pesto varianten.
Vi hade produkten som tillbehör till grillat kött men hade även en vanlig sallad

Green Deli är ett sortiment från Findus som erbjuder ett grönt och fräscht alternativ till sallad, gurka och tomat.

Jag gillade inte pesto bitarna som låg som frysta kuber i påsen tyckte även att det var på tok för många så jag plockade bort majoriteten av den då jag hellre vill ha den naturliga smaken.

Kul att få testa men jag kommer fortsätta att köpa Findus djupfrysta grönsaker som inte är smaksatta. 



Kungsträdgården

Torsdag den 30 juni



Igår mötte jag upp mamma efter jobbet efter att vi båda shoppat loss och bla fyndat ordentligt på Peak rean satte vi oss på en utservering i Kungsträdgården och skålade med ett kallt glas vin. Mamma och dotter mys får man aldrig för mycket av.

Det var nästan så att man trodde att man satt i ngt sydeuropiskt land igår istället för Kungsträdgården med tanke på den gassande solen och smuttandet på det kalla vinet - härligt !

Köttbullar

Tisdag den 28 juni



Tro det eller ej men jag börjar bli lite trött på grillat så det fick bli ett stor kok på köttbullar och en middag med köttbullar, pastaskruvar och ketchup - väldigt gott!!

Det är lyx att kunna plocka fram riktig köttfärs i från frysen, färs som jag fått ifrån mamma som kommer direkt ifrån gården och mald hemma. Behöver jag säga att det smakar så mycket bättre.

Hade flera färska kryddor hemma som jag blandade i smeten och jag tillagade mina köttbullar i ugnen för att slippa stekoset samt att det går mycket snabbare. Att göra köttbullar behöver inte vara krångligt!





Köttbullar

1kg köttfärs
2 ägg
2 gula lökar
2-3 msk ströbröd
salta,peppra och använd kryddor efter tycke och smak tex hackad färsk rosmarin och färsk basilika

1. Lägg ströbröd och vatten i ett glas och låt svälla.
2. Hacka löken fint och blanda med ägg och färsen. Tillsätt salt, peppar och övriga kryddor och forma färsen till små bollar.
3. Lägg köttbullarna på en plåt och ringla lite smält smör över, in i ugnen, 200 C, 15-20 min beroende på storlek 


Lunch i solen

Måndag den 27 juni



Veckan kunde inte börja bättre än med en lunch med Mia på Albert & Jacks i solskenet. Vi plockade ihop vår egen tallrik av deras olika fräscha tillbehör.

Frukost som lunch är Albert & jacks helt klart värt ett besök http://www.albertjacks.se/Albert_Jacks/butiker.html

Benen fulla med spring

Söndag den 26 juni

Efter två dagars vila ifrån träning och lite extra sömn var mina ben fulla av spring  under kvällens runda.
12 km löpning som gick hur lätt som hellst och jag hade gärna fortsatt, ingen vad som krånglade och perfekt väder - löpning när den är som bäst nu håller vi tummarna för att vaden håller!!

Efter träningen var det inte helt fel med en grillat till middag, kyckling som jag marinerat i färsk ingefära, vitlök, chili, honung, soja och olja.



Midsommar

Lördag den 25 juni

Efter en promenad hem ifrån Nyckelvikens midsommarfirande skålade vi med skumpa i den sista kvällsolen och åt goda ostar och snacks.







Sillfat

Lördag den 25 juni



Till midsommarens sillunch gjorde jag ett sk "sillfat" men hoppade över sillen då alla inte var förtjusta i sill så den serverades separat.

Ett lite roligare och finare sätt att servera tillbehören och massor av härliga smak kombintationer, tex var dillen en höjdare.

Minns att mamma alltid brukade göra detta på midsommar när jag var liten men hon kallade det för "solöga" tyckte att hon gjorde så fint men åt aldrig av det då jag inte vågade mig på sillen som barn.

Sillfat
6-8 personer

1 knippa dill
1 stor rödlök
1 knippa gräslök
1 grönt äpple
3-4 hårdkokta ägg
hackad inlagda rödbetor
hackad inlagd saltgurka
1 dl kapris

150-200 g fransk löksill
150-200 g senapssill

1. Finhacka allt utom sillen och lägg upp i snygga rader på ett stort fat.
2. Servera med potatis och gräddfil





Vitlöksmarinerade lammspett med getostkräm




När jag och Maria satt och spånade om vad vi skulle ha till midsommarmiddagen hittade vi detta receptet på lammspett och tyckte båda att det var kul att grilla något som vi annars inte brukar göra.

Tillsammans med getostkrämen och salsa verden blev detta en väldigt lyckad middag som uppskattades av samtliga. En sallad med bla sparris, avokado, rädisor och hallon samt att halloumi och färskpotatisen från sillunchen grillades som goda tillbehör.

Ännu en perfekt middag som går att förbereda dagen innan, båda såserna blir nästan godare om de får stå lite längre och köttet bör ligga i marinaden över natten.



Vitlöksmarinerade lammspett med getostkräm
4-6 port

1 kg lammytterfilé
3 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk hackad färsk timjan
150 g chevreost
2 dl turkisk yoghurt
olivolja
salt och nymald svartpeppar

1. Skär köttet i bitar (lagom stora att trä på spätt)
2. Skala och finhacka vitlöken
3. Marinera köttet i vitlök, örter och 2 msk olivolja minst 30 minuter. Låt gärna köttet marinera över natten i kylen
4. Smula sönder osten i en bunke. Mixa tillsammans med yoghurt till en slät kräm med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
5. Salta, peppra och trä på spett. Grilla runtom ca 15 minuter.


Tyvärr ingen bra bild på den goda maten

Banan cheescake


Lördag den 25 juni

Till gårdagens fika som vi hade på en filt vid Nyckelvikens midsommarfirande hade Maria gjort en galet god Banan cheescake som var med i senaste nummret av Buffé.
Jag som gillar banan blev helt såld på denna kakan så den kommer att bakas väldigt snart här hemma !!!




Banan cheescake med jordgubbar
10-12 personer

Botten
14 digestivekex
125 gr smör

Fyllning
4-5 bananer (ca 750 gr)
1 msk färskpressad limejuice
400 g färskost av philadelphia typ
1 dl crème fraiche
2 dl farinsocker
1-2 msk Amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär

1.Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten.
2. Skala och mosa  bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, creme fraiche och socker. Rör ev ner likören. Blanda väl.
3.Häll smeten i formen. Täck med plastfolié och ställ i frysen i minst fyra timmar.
4.Ta ut kakan 30-60 minuter före servering beroende på hur länge den varit fryst.
5.Garnera med halverade jordgubbar.



Ringdans för stora och små


Sockervadd till försäljning, ville alltid ha det som barn men fick det aldrig och jag kan nu förstå varför :)

Glad midsommar

Fredag den 24 juni


Egen plockade midsommar blomster

Efter regn kommer solsken, härligt att idag få vakna till sol och fågelkvitter efter gårdagens regniga dag.

Nu packar vi väskorna med mat och kläder och styr mot Nacka där det först blir sillunch och midsommarfirande med ringdans för att sedan ställa till med en god grillmiddag.

Önskar er en riktigt skön ledig fredag och midsommar !

Salsa verde

Torsdag den 23 juni



En av såserna till middagen imorgon är Salsa verde som passar perfekt till grillat. Det tar sin lilla tid att göra såsen då det är många kryddor som ska mixas men jag lovar det är det värt och har du en riktig mixer så är det inga problem.
(en riktigt bra mixer istället för min stavmixer står på önskelistan) Jag gör såsen redan ikväll och ställer den i kylen och serverar den imorgon kall till köttet.


Det finns flera olika recept på salsa verde men här är mitt bidrag:

Salsa verde
4 port

1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 kruka basilika
2 msk kapris
3 st sardeller
2 st vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1 nypa socker
flingsalt
svartpeppar
1 citronklyfta


1. Bryt av örterna vid roten och lägg i en mixer alt hacka allting fint på en skärbräda. Tillsätt kapris, sardeller och vitlök i mixern. 
2. Lägg det i en skål och blanda i oljan. Smaka av med socker, salt och peppar och kläm i ett par droppar citron.


Apetina grill Cheese

Torsdag den 23 juni



Istället för halloumi testade vi idag Apetinas grill cheese, penslade den med lite olja och stekte den i grillpannan.
Osten var betydligt saltare än halloumin och inte lika seg så jag måste säga att halloumin vinner denna ost match.




Vi gjorde det stora misstaget att åka och handla på Ica Maxi i Lindhagen kl 18:30 dagen innan midsommar vilket vi inte var ensamna om. Lyckades få tag på allting utom maränbotten och mynta så det verkar vara något som kommer att konsumeras under helgen.

Det blev en sen och enkel middag hemma efter kvällens inköp, en grillad kycling, sallad, yoghurt sås med sambal olek och osten.

Nu ska jag fixa lite inför morgondagens firande en salsa verde ska det bla bli.

Gröt frukost

Onsdag den 22 juni



Det har varit många mornar med yoghurt så idag startade jag dagen med en grötfrukost för att få lite variation.
Dagens gröt blev bovetegröt med linfrön, solrosfrön toppat med björnbär/hallon och kanel och havredryck.
Två koppar kaffe och ägg och jag är redo för en dag som innehåller mycket jobb men avslutas med en date med Maria efter jobbet.





Findus - world selection

Tisdag den 21 juni



Fick möjligheten att testa en valfri smak av Felix nya produkt "world selection" och valet föll på "Tokyo Beef Teriyaki"
Håkan fick bli testpilot och värmde denna färdigrätt till lunch igår men tyvärr han hade inga positva kommentarer efter lunchen.
Han värmde rätten i en kastrull på spisen istället för i microm vet inte om det kan ha påverkat smaken men har svårt att tro det.

Felix world selection finns även med pasta och lax samt med räkor

Salt omtanke !

Tisdag den 21 juni


Tjohho idag har det verkligen varit full rulle från det att jag klev upp ur sängen, mycket att göra men förbaskat roligt !

Fick ett litet sockerfall på em (efter en lunch framför datorn) och drömde om saltlakrits en söt kollega hörde min bön och kom inte med en godisbit utan med en hel kasse med bara saltlakrits. TACK du är bäst !




Lyckades klämma in ett spinning pass för att rensa huvudet och ladda med ny energi och vips så var jag full med nya ideer och tankar igen :)


En fantastisk god lunch på B.A:R

Måndag den 20 juni




Idag blev det lunch på B.A.R har aldrig tidigare testat deras lunch  utan bara ätit här på kvällen men blev verkligen inte besviken, fantastiskt gott så har du inte varit här gå hit genast.
För mig blev det tonfisk med tillbehör som sparris, grillad turkiskpeppar, rostad tomat och löksallad

Jag gillar konceptet där du får gå fram till kocken och själv peka ut din favorit ur akvariet eller ismontern.
PÅ deras hemsida skriver de "Gästen väljer själv vad den vill äta, i vilken ordning, och hur det ska tillagas. Möjligheten finns att bygga upp sin tallrik från grunden eller välja en av B.A.R.s givna rätter, föreslagna för att komplettera varandra i smak och passa årstiden"


B.A.R. är den tredje restaurangen i regi av de prisbelönta kockarna och gastronomiska visionärerna Henrik Norström och Peter Johansson.


http://restaurangbar.se/

Fixar söndag och en prins

Söndag den 19 juni

Dagens plan blev inte riktigt uppfylld bytte träningen mot en garderobs rensning och städning vilket var väldigt behövligt då min garderob var i total kaos.

Tre stora pappkassar med kläder får gå till bättre behövande och några plagg lägger jag ut på Tradera, fantastiskt skönt att ha en städad garderob och lite bättre koll på sommar klädrna.

Dagens absolut bästa var helt klart att få träffa Carl 6 dagar gammal och Greta en stund tillsammans med deras föräldrar. Mys att få hålla en sån liten fin prins :)



Nästan så att jag skäms över hur det såg ut innan städningen !!

Kyckling, rödbetor och halloumi

Söndag den 19 juni



Tanken var att grilla ikväll men regnet satte stopp för dom planerna så det blev till att köra kycklingen i ugnen istället.
Använde kycklingen och sockerärtorna som vi fick med matkassen men valde att inte använda deras recept utan körde min egen variant.

Gjorde följande marinad till kycklingen som den fick ligga i några timmar: hackad vitlök och ingefära, torkad chili, honung, rödvins vinäger, soja och olja.

Till kycklingen blev det kokta rödbetor, halloumi med sesamfrön en sås på turkisk yoghurt och mango chutney och en sallad med ätror,avokado mm

Hade säkert smakat lite bättre på grillen men jag var väldigt nöjd med min middag.

Middag på Kungsholmen

Söndag den 19 juni

En skön morgon promenad till Le peite France för de obligatoriska söndags frukostbrödet innan regnet satte fart.
Lång härlig frukost med en tjock morgontidning och lite planering av söndagen som förhoppningsvis innehåller - besök hos vänner, shopping på söder, veckans stor handling, tvätt, träning och jobb.



Igår hade vi en mycket lyckad kväll på Kungsholmens uteserveringen med god mat och dryck och trevligt sällskap. Till förrätt blev det en laxtartar som var riktigt god med lax, pepparrot, äpple, gurka och lite senapsdressing. Jag testade deras "Bjärrekyckling Vidaldoo" med yoghurt och mynta som varmrätt kryddigt och perfekt tillagad kyckling dock inte det bästa jag ätit på Kungsholmen.



En laxtartar som jag helt klart ska försöka få ihop på egen hand



Promenad hem längs med Norrmälarstrand efter en trevlig lördagskväll

Rabarberdesset

Lördag den 18 juni



En efterrätt behöver inte vara så avancerad för att vara god jag använder ofta kesella och turkisk yoghurt när jag gör efterrätter.
Hittade detta enkla receptet på baksidan av mjölken imorse - bus enkelt och gott!!

Har du lust och tid så varför inte göra en kompott av rabarber för att lyxa till efterätten lite exta.
Arlas kessella finns även med smak av hallon och vanilj så testa även dessa .

Dukat för frukost

Lördag den 18 juni



Idag blir det ingen härlig dag på sjön även om H precis gett sig ut för att visa en kompis och hans utländska gäster Stockholm ifrån vattnet.

Själv hade jag laddat för att få köra den roliga lördags spinningen på Stadshagen men upptäckte att det var vikarie och blev så besviken så nu blir det ingen spinning.

Innan H stack iväg blev det en riktigt lördags frulle med något för allas smaker...självfallet jordgubbar till vissa av oss.



Pasta på en kvart

Torsdag den 16 juni

Igår var det blogg torka då vi hade sommarfest med jobbet, temat var retro så det var håret i toffsar för min del och jag skrattade gott åt många av mina kollegor som gått all in för den rätta klädseln


Laddade för sommarfest med toffsar och våfflat hår !!!

Var på jobbet riktigt tidigt imorse för att styra upp min fullspäckade dag som gått i ett vilket jag gillar.
Energin tog dock slut när jag kom hem och då var det väldigt skönt att bara kunna plocka fram ett av recepten ifrån Tastelines matkasse och veta att alla ingredienser fanns hemma. På 15 min hade vi lagat en god pasta rätt till middag.




Pasta portabello med broccoli och parmesan

400 g pasta
300 g porabellosvamp
1 broccolihuvud
3 st vitlöksklyftor
1/2 kruka bladpersilja
100 g hyvlad parmesan
salt & peppar

1. Koka pastan
2. Skala och grovhacka vitlöken. Skär svampen i stora skivor och bryt broccolihuvudet i buketter. Skär bort kanterna på stammen och skär den i bitar. Grovhacka persiljan
3. Hetta upp en wokpanna med olivolja. Fräs vitlök och persilja hastigt på hög värme så att den får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och tillsätt ytterligare lite olivolja, svampen och broccolin. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar och fräs i ca 5 min.
4. Blanda den färdigkokta pastan med svamp och broccolifräset. Hyvla över osten.



Kompressionstrumpor

Tisdag den 14 juni




Efter att ha läst om kompressionstrumpor och effekten av att använda dessa för tex snabbare återhämtning efter träning slog jag idag till inne på Löplabbet.

Vill verkligen få ordning på min vad så nu testar vi allt som kan göra att den mår lite bätte och jag måste säga att det var riktigt skönt att ha strumporna på sig ikväll efter träningen.
Min vad får fortfarande behandling 1-2 gånger i veckan med akupunktur och el hos Maria på Medico och jag kör mina rehab övningar.


Nöt och vitkålspanna

Tisdag den 14 juni

Matkassen föreslog att man skulle laga "pestofrikadeller i tomatsås" av nötfärsen men jag gjorde något helt annat till kvällens middag som gick väldigt snabbt och smidigt att göra

Använde mig av nötfärsen, vitkålen och parmesanosten, vitlöken och tomaterna ifrån kassen och gjorde en nöt och vitkålspanna som blev riktigt lyckad. Samt en sås med turkisk yoghurt och färsk persilja och en sallad.




Nöt och vitkålspanna
4 pers

1 gul lök
500 g nötärs
350 g vitkål
3 st vitlöksklyftor
soja
chilipulver
salt & peppar

1. Bryn först löken i en stekpanna och tillsätt sedan nötfärsen
2. Riv vitkålen på ett rivjärn alt med en osthyvel och blanda i lök och nötfärsen tillsammans med pressad vitlök, tillsätt lite vatten när det brynt klart
3. Smaksätt med soja,chilipeppar, salt och peppar
4. Låt det puttra några minuter.

Riv parmesanost över pannan när den serveras
Vi hade även stekt färskpotatis till då vi hade färdig kokt potatis i kylen.




Tastelines matkasse

Måndag den 13 juni



Idag fick vi vår första leverans av "Tastelines matkasse" och jag var mycket nöjd när jag packade upp massor av fräscha produkter som tex torskfilé, nötfärs, kycklingfilé olika färska kryddor, parmesanost, sockerärtor, portabello mm

Vi signade upp oss  för kassen när vi var på "Smaka på Stockholm"  fick då erbjudandet att för 399 kr få 5 middagar och leverans direkt hem.

Till kassen fick vi även recept på hur vi kan tillaga maten i kassen, känner jag mig själv rätt kommer jag att hitta på egna alternativ då det känns lite trist att vara styrd till recepten.

Återkommer när veckan är slut med mitt betyg på en vecka med Tastelines matkasse


Inte alltid ett leende på läpparna

Söndag den 12 juni

Det har inte riktigt varit min dag idag har varit inne mer eller mindre hela dagen och inte tagit mig för särskilt mycket mer än att baka en banankaka.



Min man känner mig som tur är utan och innan och peppade mig till en löptur på kvällen och det var otroligt skönt, kom tillbaka som en ny tjej. Att kunna springa i shorts och t-shirt kl 7 på kvällen gör ju inte löprundan sämre.

Till middag blev det matjesill, fransklök sill, nypotatias, gräddfil, rödlök och dill samt en sallad - smakade precis lika gott som vanligt.


Grinda

Söndag den 12 juni




Igår hade vi en fantastisk dag med en båt utflykt till Grinda där vi mötte upp familjen Harrling.
Stockholms skärgärd är nåhot alldeles extra ocg man börjar fundera på varför man åker utomlands på sommren när man kan ha det så här bra hemma (när det är fint väder hemma)

Det var mycket folk på Grinda mycket båtar i hamnen och det var tyvärr 1 h väntan för att få bord på så det blev en liten picknick för familjen Cedell med mackor ifrån Grinda lanthandel & cafe då vi var tvungna att lämna ön lite tidigare.



Många var vi som ville njuta av dagen men vi fick ganska snart en plats att lägga till på.


Glassbåten la till i hamnen det  måste vara det bästa sommarjobbet att få leverera glass till alla i skärgpården !



Våran båt levereade inte glass men gav oss ännu en härlig dag på sjön




Banankaka


Söndag den 12 juni



Då bananerna inte gillar värmen lika mycket som jag utan blir fort bruna och inte alls roliga att äta fick det bli en banankaka av dem istället.

Hittade ett recept ifrån Leilas som jag testade och som vanligt lyckas hon väldigt ofta med sina recept, hemligheten med denna kakan var nog ingefäran och nötterna (inte ofta jag slickar skålen men idag var det min tur)


Banankaka

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
2-3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.





Sommar fil

Lördag den 11 juni


Kan en frukost bli bättre?

Färska blåbär och hallon förgyller morgon filen kan aldrig få nog av dessa somriga smaker toppar sedan filen med havrefras, linfrön och solrosfrön.
Havrefras är något som jag nyligen upptäckt "igen" hade helt glömt bort hur gott det var med dessa små kuddar.

Packar även en liten matsäck som ska få följa med ut på sjön för idag styr vi vår lilla badbalja mot Grinda för att möta upp vänner.


Ingen picknick utan jordgubbar!!!

Middag på bryggan

Fredag den 10 juni



Ett första stopp med cykeln på Hötorget för att handla svenska jordgubbar sedan ICA för grilladkyckling mm
Fixade sedan en liten picknick middag hemma som vi tog med oss ner på bryggan hur mysigt som hellst och precis den avslutning på veckan som jag behövde.

Inte så tokigt att bo i stan när man kan sitta på en brygga på kvällen även om jag måste säga att en egen altan och gräsmatta inte vore helt fel när det är sommar .





Svenska jordgubbar och vattenmelon


Lunch på kyrktrappan

Fredag den 10 juni



Mötte upp Marie på lunchen utanför Östermalmshallen för att hämta upp något gott att äta.  Precis som på den gamla goda tiden då vi båda jobbade i kvarteren och nästan dagligen handlade mat i hallen valet föll på favoriten wrap world och en "santorini wrap" samt en härligt grön spirulina juice.

Vi satte oss sedan på kyrktrappan där det var både sol och skugga och åt vår lunch som smakade extra bra när det fick ätas ute. Tack vännen för en härlig lunch och pratstund.


Middag hos Wagamama

Torsdag den 9 juni



Uträttade några ärenden på stan och köpte en present till mig själv efter jobbet och plötsligt kändes allting mycket bättre.
Mötte sedan upp Håkan och vi cyklade till Wagamama på Klarabergsgatan för att äta middag det blev en "mandarin och sesam kycklingsallad" för mig och en "yaki soba" till Håkan.


(stekt strimlat kycklingbröst med sallad, mandarin, koriander, sockerärter, karamelliserad rödlök, salladslök och rostade cashewnötter samt mandarin- och sesamdressing)



Endamame bönor att dela på -alltid lika gott



Spontana middagar är alltid uppskattade och särskilt på veckodagarna.

Wagamama har mycket gott att välja på och perfekt att bara slinka in på för lunch eller en enklare middag.
http://wagamama.se/




En sommrig avslutning - turkisk yoghurt med bär


Onsdag den 6 juni



Att använda turkisk yoghurt ger en lite sundare och fräschare efterrätt sist gjorde jag den här varianten


Turkisk yoghurt med bär
4 port

2 dl blandade färska bär (jag använde jordgubbar, blåbär och hallon )
2 dl turkisk yoghurt
1 dl rostad musli (granola)
1 dl kesella vanilj
honung

1. Lägg ett lager bär i botten i varje glas. Fördela yoghurt , kesella och musli över. Lägg på ett lager bär till.
2. Dekorera med resten av bären och ringla lite flytande honung över.


Lång cykling

Onsdag den 8 juni



Efter en heldags seminarium med mycket lyssnande och stilla sittande såg jag fram mot 2 h team klass "indoor cycling challenge" på Stadshagen.
Blev tyvärr lite besviken på en av instruktörerna så det blev inte riktigt den energi kick jag hoppats på men väldigt skönt att få avsluta dagen med träning.


När jag kom hem möttes jag av en present påse ifrån min favorit butik "Abercombie & fitch" då Håkan varit i London, världens bästa hade shoppat en skjorta till mig.




Toastskagen

Tisdag den 7 juni




Lovade er receptet på toastskagen som jag gjorde till middagen förra veckan



Toastskagen
4 port

2 msk majonäs
3 msk gräddfil
100 g skalade räkor
2 msk dill
cayennepeppar
100 g löjrom
skivad citron

1. Blanda majonnäs, gräddfil, grovt hackade räkor, dill.
2. Kantskär brödet och rosta dem i  brödrosten alt stek dem i smör i en stekpanna.
3. Fördela räkmajonnäsen på brödet. Toppa med några räkor,rom och garnera med dill och citron.

Jag gjorde räkmajonässen kvällen innan för att spara tid och för att den skulle få "gotta" till sig lite.

Orkar du inte skala räkor köp då handsklade räkor på burk Koster Fiskarn´s handskalade lyxräkor kan varmt rekommenderas


Story Hotel

Tisdag den 7 juni


Bild lånad ifrån http://www.storyhotels.com/


Dagen började på Story Hotel med en fräsch frukost precis i min smak, kan varmt rekommendera både frukost och lunch på Story Hotel. http://www.storyhotels.com/

Vilket underbart väder vi haft idag också passade på att fånga lite av dagens sol genom att äta lunch ute i en park tillsammans med en kollega

Har haft full rulle precis hela dagen och har precis landat i soffan med fotbollen på TV. H är i London och jag som annars brukar tycka att det är lite skönt att få vara solo tycker att det är skit trist.


 

Sol, slappa, sjö och spring

Måndag den 6 juni



En skön ledig dag med massor av sol och en båttur till Drottningholm, dagar som denna är båten ovärderlig friheten att komma ut på sjön och njuta av sommaren.

Jag var galet trött vid 18 tiden men tog mig i kragen och gav mig ut på en löprunda och jösses vad skönt det var, kvicknade till nästan direkt och fixade 10,5 km på 46 min. Jag och mina nya Asics börjar sakta men säkert att bli kompisar dom är lite snabbare än mig men snart så är jag i kapp. Mycket i mitt lilla huvud just nu så en löprunda är guld värt.

En ny pigg människa som nu njuter av jordgubbar och stor kopp kaffe i soffan och betar av mail och förbereder veckan första jobb dag.


Smaka på Stockholm

Måndag den 6 juni

Morgonpromenad i strålande solsken köpte nybakade valnötsfrallor från Fabrique och jordgubbar på vägen hem till frukosten man ska njuta av livet.


I dag är det sista dagen på "Smaka på Stockholm" och jag kan vart rekommendera ett besök till evenemanget i Kungsträdgården. Vi var där i torsdags tillsammans med fam Harrling njöt av den första lediga dagen med skumpa och jordgubbar.

 

Det var inte helt lätt att bestämma sig för vilken restaurang vi skulle välja men vi började med Chakula en afrikansk restaurang som annars ligger på Pontjärsgatan och serverar fantastisk god mat http://www.chakula.se/





Jag valde en räksallad med mango och koriander och Håkan sötpotatis med en krabbröra två bra val.
Vissa av oss var sugen på mer så det blev eäven ett besök hos "Bröderna Olsson" och deras texmex.

Något av det bästa var banan/choklad glassen ifrån "Lejonet och Björnen" det blev tom påfyllning !!!

Mätta i magen och nöjda med kvällen traskade vi hem genom ett sommrigt sommar Stockholm.

Trötta människor

Söndag den 4 juni

Idag är vi trötta människor efter ett fantastisk bröllop och fest igår, tack Linda & Fredrik för att vi fick vara med på er stora dag.


Herr och fru Cedell

Jag började dagen med en promenad tillsammans med Anna vi var båda rätt sega men det var väldigt skönt att få komma ut på morgonen och trevligt med sällskap :)

Kvällens middag blev lövbiff med massor av pepparot samt senap och kapris - kan aldrig få nog av denna kombinationen.



Det bästa av allt är att man är ledig imorgon också har en del måsten men det känns helt ok - hoppas på några timmar på sjön i strålande solsken

Halloumi med sesamfrön

Söndag den 5 juni

Vi grillar ofta halloumi som tillbehör till grillat kött eller kyckling och efter att ha testat flera olika varianter måste jag säga att den bästa varianten av halloumi i kyldisken just nu är Zetas.




Jag har börjat med att ha sesamfrön på osten för att göra den ännu godare och lite roligare att servera.
Skiva halloumin i bitar och vänd den i olivolja och strö sedan sesamfrön på båda sidorna och grilla den sedan som vanligt.



Sommarsallad med hampafrön, grillad rostbiff, basilikasås och grillad halloumi med sesamfrön




Turkisk yoghurt med bär




Att använda turkisk yoghurt ger en lite sundare och fräschare efterrätt i onsdags glorde jag den här varianten


Turkisk yoghurt med bär
4 port

2 dl blandade färska bär (jag använde jordgubbar, blåbär och hallon )
2 dl turkisk yoghurt
1 dl rostad musli (granola)
1 dl kesella vanilj
honung

1. Lägg ett lager bär i botten i varje glas. Fördela yoghurt , kesella och musli över. Lägg på ett lager bär till.
2. Dekorera med resten av bären och ringla lite flytande honung över.


Middag på taket

Söndag den 5 juni

I onsdags hade vi gäster och vädret var på vår sida så vi kunde sitta på taket och äta middag. Lite pyssel att bära upp allting men helt klart värt besväret för att kunna sitta ute och inte minst för den fina utsikten.

Till skumpan gjorde jag Annas tapas som hon bjöd på i påskas, salamirullar med brieost och oliver



Förätten en klassisk toastskagen som tillsammans med lite skumpa kändes sommrigt och bra.

På grillen låg sedan halloumi och rostbiff som H marinerat i bla ingefära, vitlök, soja, chili, honung och lite rapsolja, har tidigare inte varit så pigg på rött kött på grillen utan föredragit kyckling men rostbiffen har fått mig på andra tankar.

Nypotatis, basilikasås och en riktigt sommrig sallad med bla sparris ,avokado och hallon fick göra köttet sällskap.
Att strö lite färska hallon över sallade gör vilken sallad som hellst lite festligare.





Vi flyttade in när det var dax för efterätt då den riktiga sommar värmen ännu inte är här, turkisk yoghurt med bär och musli fick bli det söta till kaffet.



Ska lägga upp recepten på både förrätten och efterrätten

Pump morgon


Lördag den 4 juni




Frukost med bla turkisk yoghurt, jordgubbar och muslin som jag gjorde i veckan innan ett pass body pump på Odenplan den vanliga lördags spinningen går bort idag då det väntas bröllop för oss i em. Är inget jätte fan av body pump då jag tycker att det sliter och är mer uthållighets träning än styrka men idag vill jag ha lite pepp och en genomkörare.
Så ett skönt träningspass innan festligheterna drar igång och även idag får vi ett fantastiskt väder.

Sommaren är här !!

Fredag den 3 juni



Vi började med Långholmskanalen och slussade sedan ut för att guppa fram i Djurgårdskanalen styrde sedan mot Hammarbysjöstad och slussade tillbaka in i Mälaren via Hammarbyslussen. En riktigt härlig dag på sjön  med massor av sol var precis vad jag behövde.


Hammarbyslussen

Hade ingen större lust att gå in i en varm lägenhet så det blev endast ett kort matstopp för att sedan köra kvällens träning ute. H körde stand up paddling och för min del blev det löpning och premiär i korta tights så nu är sommaren här.
Jag har inte sprungit på nästan två veckor så det var skönt att få komma ut och träna i friska luften igen där jag trivs som bäst.

En dag som denna måste ju självklart avslutas med grillning så det blev grillad rostbiff och halloumi med en sallad.  Efter en heldag ute är det nu skönt att få slappa i soffan framför fotbollen och en skål glass.


Sol, ledighet och lyxfrukost

Fredag den 3 juni



Strålande sol och riktig sommar värme redan kl 07:30 idag blir det en dag i solen !

Det blev två stopp på min morgonpromenad jordgubbar hos torghandlaren på Kungsholmstorg och de underbara små fralllorna hos Le petite France. En lyxig och god frukost tillsammans innan H ska jobba en sväng och jag ska äntligen få njuta av solen.

Le petit France bytte ägare i veckan och drivs numera av två killar från NK bageriet vid besöket imorse kunde jag inte se någon skillnad i sortimentet och den franska musiken spelades som vanligt så förhopningsvis behåller de samma koncept.





RSS 2.0